Bakırköy Belediyesi'nde grev kararı asıldı

Bakırköy Belediyesi'nde yetkili sendika Belediye-İş Sendikası sıfır zam dayatmasına karşı 25 Ekim'de greve çıkacağını duyurdu.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 19 Ekim 2021
  • 14:20

Bakırköy Belediyesi’nde yetkili sendika Belediye-İş Sendikası grev kararını belediye binasına astı. Özgürlük Meydanı’nda eylem gerçekleştiren Belediye-İş Sendikası 0 zam dayatmasını kabul etmeyeceklerini belirtti.

Belediye-İş Sendikası İstanbul 2 Nolu Şube adına basın açıklamasını okuyan Savaş Doğan, toplu sözleşme sürecinin uzamasına değinerek belediye yönetiminin ücret zammı olarak sıfır zam önerdiğini belirtti ve şunları ifade etti:

“Her gün doğalgaza, elektriğe, benzine, temel gıda maddelerine zam geldiği, geçinmenin her geçen gün imkansız hale geldiği bir dönemde, emekçilerin enflasyonunun yüzde 40’ları aştığı bir dönemde. Bakırköy Belediyesi yönetimi bize sıfır zam önerdi.”

Doğan Bakırköy Belediyesi yönetimine şu şekilde seslendi:

“Dolar, euro her gün rekor üstüne rekor kırıp, paramız pula dönüşürken, çarşıda pazarda temel gıda ürünlerinin fiyatları ateş pahası olmuşken, AKP iktidarının bile ağzına almaya çekindiği rakamları asla bize teklif etmeyin. Toplu sözleşme teklifiniz, partinizin açıklamalarındaki gerçek enflasyon oranları kadar gerçekçi olmalıdır.

Belediye-İş Sendikası olarak tek talebimiz, üyelerimizin gelecek kaygısından uzak, insanca geçinebilir bir ücret almasıdır.

Ülkemizde yaşanan ekonomik krizin faturasını aldığı ücretten başka hiçbir geliri olmayan biz emekçilere ödetmeyin. Ülkemizde yıllardır verilen demokrasi mücadelesinin en önemli parçası, en çok mağdur edilen işçi sınıfı, emekçilerdir.

Bizler, işçiler, emekçiler olarak bir yandan demokratik ve ekonomik hak mücadelesi verirken diğer yandan da çağdaş, laik, demokratik bir ülke mücadelesi veriyoruz. Emekçileri görmezden gelen, onun mücadelesini, taleplerine kulak tıkayanların başarılı olma şansları yoktur. Bir kez daha uyarıyoruz. Ekmeğimize göz dikmeyin, yediğimiz iki zeytinin hesabını yapmayın.” 

Sıfır zam dayatmasına karşı 25 Ekim’de greve çıkacaklarını duyuran Doğan “Bakırköy halkına hizmet veren biz işçilerin, hakkımız olan taleplerimiz karşılana kadar yasaların bizlere verdiği Grevi hakkımızı sonuna kadar kullanacağımızın bilinmesini istiyoruz” dedi.

Ardından Özgürlük Meydanı’ndan Bakırköy Belediyesi’ne yürüyüş yapılarak grev kararı asıldı.

Kızıl Bayrak / İstanbul