Bakırköy Belediyesi işçilerinin 19. eylemi

Bakırköy Belediyesi işçileri hakları için salı, perşembe günleri gerçekleştirdiği eylemin 19.’sunu yaptı. İşçiler yarın Bayrampaşa Belediyesi işçilerine destek verecek.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 15 Nisan 2021
  • 17:02

Bakırköy Belediyesi’nde, toplu iş sözleşmesi (TİS) hakkı başta olmak üzere gasp edilen haklarını geri alabilmek için işçilerin eylemleri devam ediyor. DİSK/Genel-İş İstanbul Avrupa Yakası 2 Nolu Şube üyesi işçiler, salı ve perşembe günleri gerçekleştirdikleri eylemin bugün 19.’sunu yaptı.

Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda yapılan eylemde okunan metinde, yapılmayan TİS üzerine şu ifadeler kullanıldı:

“Bakırköy Belediye Yönetimi 2018 Nisan ayından bu yana, şirket değişikliğine gitmiş ve bu yapılan şirket değişikliğine karşı sendikamiz DİSK Genel-İş, her durum da Çalışma Bakanlığı'ndan yetki tespiti almıştır. Alınan yetki tespitlerine her defasında itirazını sürdüren belediye yönetimi, geçen 3 yılda tüm girişimlerimize rağmen toplu sözleşme yapmamak için süreci uzatmıştır.”

“Bayrampaşa Belediyesi’ndeki arkadaşlarımıza desteğe gideceğiz”

Bakırköy belediyesinde yaşanan sıkıntıların bir benzerini de Bayrampaşa Belediyesi’ndeki işçi arkadaşlarının yaşadığı belirtilen açıklamada, işçilerin sınıf dayanışmasını yükselteceğine dair şu ifadeler kullanıldı:

“Toplu sözleşme hükümlerini uygulamayan ve ahlaksız bir şekilde kod 29 ile işçileri işten atan anlayışı nerede olursa olsun kınıyoruz. Farklı siyasette ve anlayışta olan belediye yönetimlerinin, söz konusu işçiler olunca, emek sömürüsü olunca nasıl benzer hareketler yaptığını ve birleştiğini de çok iyi görüyoruz. Bu konuda Bakırköy Belediyesi ve Bayrampaşa Belediyesi en iyi iki örnektir. 16 Nisan 2021 Cuma günü saat 15.00’te Bayrampaşa Belediyesi önünde işçi arkadaşlarımıza destek vermeye gideceğiz. Sınıf mücadelesi gereği Bayrampaşa Belediyesi işçi arkadaşlarımızla birlikte, Migros, PTT, Sinbo, SML Etiket, Tur Assist işçileri ve diğer tüm direnen işçi arkadaşlarımızla birlikte dayanışma içerisinde olacağımızı da buradan söylemek istiyoruz.”

Taleplerin sıralandığı açıklamanın ardından Bakırköy Belediyesi’ne yürüyüş yapıldı.