Küresel firmalara üretim yapan Acarsoy'da tam anlamıyla kölelik koşulları hakim. %70'i kadın işçilerden oluşan fabrikada kadınlar psikolojik baskıyı, tacizi ve mobbingi yoğun bir şekilde yaşıyorlar. Erkek işçilerden daha düşük ücret alan kadınlar, en başta bölüm ustalarının her türlü hakaret ve keyfi uygulamalarına maruz kalıyorlar.
Senelik zam döneminde düşük ücret dayatmasıyla karşı karşıya kalan kadın işçiler, Öz İplik İş Sendikası'nda örgütlenme çalışmalarını hızlandırdılar.
Yetki başvurusuna az bir zaman kala, işçilerden Selinay Yılmaz'ın atılmasıyla fabrika önünde direniş başladı.
Selinay Yılmaz'ın atılmasından 2 hafta sonra ise, sendikal sürecin öncülerinden 15 yıllık işçi Emel Didir, 7 yıllık işçi Öznur Mantarcı, 2,5 yıllık işçi Dilek Dündar 25-2’den, "arkadaşları üzerinde psikolojik baskı kurmak, sataşmak" iddialarıyla tazminatsız bir şekilde işten atıldılar.
Kadın işçiler işe geri dönmek, sendikal hakların tanınması, insan onuruna yakışan bir şekilde çalışmak, kadın emeğine saygı duyulması amacıyla fabrika önündeki eylemlerini sürdürüyor.
Kadın işçiler, bir yandan Acarsoy'da çalışan arkadaşlarına dönük sendikal örgütlenme çağrılarını yükseltiyor, öbür yandan emek örgütlerine, ilerici kamuoyuna, kadın örgütlerine çağrı yaparak, dayanışmayı yükselmeye çağırıyorlar.
Kızıl Bayrak / Bursa