Süleyman Soylu tecavüz karşıtı paylaşımları hedef aldı

Kadına yönelik gerici söylemler ve şiddeti meşrulaştıran açıklamalar yapan AKP sözcüleri, tecavüzcülere, tacizcilere arka çıkmayı sürdürüyor.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 20 Ağustos 2020
  • 17:52

Batman'da 18 yaşındaki İ.E'yi 20 gün alıkoyarak tecavüz eden ve genç kadını intihara sürükleyen uzman çavuş Musa Orhan dosyası bu noktada faşist zihniyetin tecavüzcülere arka çıktığını gösteren son örnek oldu. İçişleri Bakanı Soylu, Orhan'ın tutuklanmasında rol oynayan sosyal medya paylaşımlarını hedef aldı.

Tecavüzcü Orhan sosyal medya tepkisi sonucu tutuklandı

Son birkaç yıldır Türkiye'de tecavüzcüler yargı yolunun normal hukuk usulleri ile değil, ancak kitlelerin tepkisi ile tutuklanabiliyor. Çocuk istismarcıları, tecavüzcüler, tacizciler çıkarıldıkları mahkemelerden “adli kontrol tedbiri” ile serbest bırakılırken, bu hukuksuzluğun karşısında oluşan kamuoyu basıncı ile ancak sonuç alınabiliyor.

Bu durumun son örneği İ.E dosyasında yaşandı. Çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakılan tecavüzcü Musa Orhan, sosyal medyada  #MusaOrhanTutuklansın etiketinin gündem olmasının ardından dün tutuklandı.

Soylu, tecavüz karşıtı paylaşımları hedef aldı

Güdümlü yargının tecavüzcüleri salıverme tutumuna İçişleri Bakanı Soylu'nun açıklamaları eklendi. Soylu, geç gelen tutuklamayı değerlendirmek yerine tecavüzcünün tutuklanmasını sağlayan sosyal medya paylaşımlarını hedef aldı. “Elbette bu olayın bazı çevreler tarafından sürekli gündeme getirilmesinin temel nedeni HDP milletvekilinin ve diğer PKK'lıların yaptıklarının üstünü örtmektir” diyen Soylu, genç kadının abisinin de polis olduğunu ifade ederek “cenaze bizim cenazemizdir” deme aymazlığını da sergiledi.

Köşeye sıkışan her AKP'li gibi Soylu da “terör” demagojisine başvurarak, sosyal medya paylaşımı yapanlara yönelik itham ettiği “gündem değiştirme” taktiğini ustalıkla kullandığını da sergilemiş oldu. Her ne pahasına olursa olsun, tecavüzcülere arka çıkmaktan geri durmayan faşist zihniyetin temsilcisi kamuoyunun tecavüzcülere karşı olan öfkesini hazmedemedi.

Bir saldırı da HaberTürk yazarından

Uzman Çavuş Orhan'ın tutuklanmasını isteyenlere saldıran sadece devlet erki olmadı. Onların kalemşörlüğünü yapanlar da saldırı da gecikmedi. HaberTürk gazetesinde köşe yazarı olan Sevilay Yılman ise paylaşım yapanların dertlerinin “asker karşıtlığı” ve “ülkücü ideolojiye kin kusmak” olduğunu iddia etti.