MLPD Başkanı’ndan Türker ile dayanışma

MLPD Başkanı Gabi Fechtner 25 Kasım günü polis şiddeti ile bacağı kırılan TOMİS MYK üyesi Dilbent Türker için mesaj yayınladı.

  • Haber
  • |
  • Kadın
  • |
  • 17 Aralık 2022
  • 13:30

MLPD (Almanya Marksist Leninist Partisi) Başkanı Gabi Fechtner 25 Kasım günü polis şiddeti ile bacağı kırılan TOMİS MYK üyesi Dilbent Türker için mesaj yayınladı.

Gabi Fechtner’in mesajı şu şekilde:

“Sevgili Dilbent, sevgili kadın arkadaşlar ve yoldaşlar

İstanbul'da kadına yönelik şiddetle mücadele gününde siz mücadeleci kadınlara yapılan vahşi saldırıyı duydum. Kadınlar yasaklara ve tehditlere rağmen yiğitçe mücadele etti. 200 kadın dövüldü, yaralandı, çoğu ise tutuklandı.

Bu saldırı, kadına yönelik şiddetin, bu şiddeti kurumsallaştıran gerici, faşist ve emperyalist devletlerden kaynaklandığının kanıtıdır. Bu şiddeti özellikle vahşice uygulayanlardan biri faşist Erdoğan’dır. Bu kadar saldırgan olan rejim, bununla nasıl tedirgin olduğunu da gösteriyor. Belli ki işçilerin örgütlü mücadelesinden ve grevlerden, toplumdaki diğer hareketlerle bağlantılı olan militan bir kadın hareketinden ve direnişçilerin baş eğmemesinden korkuyor.

Belki faşist yöntemleriyle bazılarını yıldırabilirler; ancak uzun vadede işçi sınıfının ve geniş kitlelerin irade ve çıkarlarına karşı olan hiçbir sistem işlemeyecektir. Bir parmağı, bir bacağı kırabilirler ama beşi bir arada bir yumruğa, binlercesi örgütlü bir güce dönüşür!

Sevgili Dilbent, Tunus'ta seninle tanışabildiğim için mutluyum. Seni üzmelerine izin vermemeni söylememe gerek yok. Çünkü seninle tanıştım ve bunun senin için bir seçenek olmadığını biliyorum!

Sevgili yoldaşlar,

Son aylarda emperyalist dünya sistemi, daha önce hiçbirimizin yaşamadığı, hızlı bir istikrarsızlaştırma ve yıkıcı bir güç sergiliyor. Bu, bizim daha iyi örgütlenip birliğimizi sağlamamızı, her zamankinden daha derin ideolojik birleşmemizi ve enternasyonal sosyalist devrimin hazırlanması için açık bir strateji ve taktiği gerekli kılıyor. Dünya sosyalizm için haykırıyor!

Bu konuda sizlerle birlikte çalışmaktan mutluluk duyuyorum.

Devrimci ve candan selamlar!

Düşüncelerimde sizlerleyim!

Gabi Fechtner, MLPD (Almanya Marksist Leninist Partisi) Başkanı”