Dilbent Türker’le enternasyonal dayanışma

Almanya’da Enternasyonal Emekçi Kadın Komisyonu (PiA) ve Revolutionärer Jugendbund (RJ) ayrı ayrı açıklamalarla, Türker’in yanında olduklarını vurguladılar.

  • Haber
  • |
  • Kadın
  • |
  • 03 Aralık 2022
  • 13:00

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü’nde protesto gösterisi yapmak isteyenler arasında olan ve polisler tarafından bacağı kırılan Dilbent Türker’e dayanışma mesajları sürüyor. Almanya’da Enternasyonal Emekçi Kadın Komisyonu (PiA) ve Revolutionärer Jugendbund (RJ) ayrı ayrı açıklamalarla, Türker’in yanında olduklarını vurguladılar. Dünya Kadın Konferansı örgütleyicileri ise 19 Kasım’da yayınlamış oldukları röportaj videosunu ekleyerek, Dilbent Türker’le dayanışmaya çağırdılar.

“Dilbent yalnız değilsin! Mücadelen mücadelemizdir!” başlıklı RJ açıklamasında, olayla ilgili bilgilendirmeler yapılarak, kadına yönelik şiddetin bireysel değil, toplumsal ve sisteme içkin bir sorun olduğu belirtildi. Egemenlerin çıkarlarını korumak için gerektiğinde her türlü şiddete başvurulduğu hatırlatılarak, “Kadınların ezilmesi ve sömürülmesi ancak tüm cinsiyetlerin sisteme karşı kararlı mücadelesiyle ortadan kaldırılabilir! Uluslararası dayanışmayı yükseltelim!” çağrısı yapıldı.

PiA açıklamasında ise “Dilbent Türker’in çağrısını büyütmek için uluslararası dayanışma içinde olduğumuzu, Dilbent’e ve alanda bulunan kadınlara yönelik polis şiddetinin takipçisi olacağımızı ilan ediyor, başta kadınlar olmak üzere tüm işçi ve emekçileri Dilbent’in davasına sahip çıkmaya, bu mücadeleye destek olmaya çağırıyoruz.” denildi. PiA açıklamasının tamamı şöyle:  

25 Kasım’da Dilbent Türker’e yönelik polis şiddetini protesto ediyoruz!

İstanbul’da polis, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü eylemine katılmak isteyenlere vahşice saldırdı. Taksim Tünel Meydanı’na çıkan sokaklarda ve Karaköy’de birçok noktada gerçekleşen polis saldırısında, 200’e yakın kadın darp edilerek, gözaltına aldı.

Gözaltına alınan kadınlardan biri de 3-9 Eylül tarihleri arasında Tunus’ta gerçekleştirilen 3. Dünya Kadın Konferansı’na delege olarak katılan TOMİS üyesi Dilbent Türker idi. Polis, iradesini kıramadığı Dilbent’in bacağını iki yerinden kırdı.

Dünyadaki bütün kadınların 25 Kasım’da erkek şiddeti ve sömürüsüne karşı alanlara çıkıp itirazlarını büyüttüğünü belirten Dilbent, alanların iktidar tarafından yasaklanmasını eleştirdi.

Devletin yasak kararının başından itibaren kendileri için bir karşılığının olmadığını dile getiren Dilbent, “Ne olursa olsun itirazlarımızı yükseltmek için o akşam o alanda olacaktık” dedi. Dilbent Türker, “Bizler örgütlü mücadelemizle faşizmi püskürtmek için sokaklarda, meydanlarda olmaya devam edeceğiz. İşçilerin, kadınların, çocukların sesini haykırmaya devam edeceğiz.” sözleriyle, kararlığını bir kez daha ifade etti.

PiA olarak Dilbent Türker’in çağrısını büyütmek için uluslararası dayanışma içinde olduğumuzu, Dilbent’e ve alanda bulunan kadınlara yönelik polis şiddetinin takipçisi olacağımızı ilan ediyor, başta kadınlar olmak üzere tüm işçi ve emekçileri Dilbent’in davasına sahip çıkmaya, bu mücadeleye destek olmaya çağırıyoruz.

Dayanışma yaşatır!

Yaşasın enternasyonal dayanışma!

PiA (Enternasyonal Emekçi Kadın Komisyonu)

* http://revjugend.de/solidaritaet-mit-dilbent-tuerker-dilbent-ist-nicht-alleine-ihr-kampf-ist-unser-kampf

* https://worldwomensconference.org/blog/2022/11/tuerkische-kollegin-dilbent-wieder-freigelassen/#more-23117