Dilbent Türker’le dayanışma mesajları

25 Kasım eyleminde polis şiddetiyle bacağı kırılan TOMİS MYK üyesi Dilbent Türker’le dayanışma sürüyor.

  • Haber
  • |
  • Kadın
  • |
  • 04 Aralık 2022
  • 19:45

25 Kasım eyleminde polis şiddetiyle bacağı kırılan TOMİS MYK üyesi Dilbent Türker’le dayanışma sürüyor. Pek çok kurum ve kişi çektikleri videolarla Dilbent Türker’le dayanışma dileklerini iletti.

DEV TEKSTİL adına mesajını paylaşan DEV TEKSTİL Genel Sekreteri Seçil Arı şunları ifade etti:

“Omuz omuza birlikte mücadele ettiğimiz, Sinbo direnişçisi TOMİS MYK üyesi Dilbent Türker 25 Kasım’da ‘kadına yönelik şiddet son bulsun’ dediği için Taksim’de eyleme katıldı. Polis tarafından şiddete maruz kalarak bacağı iki yerinden kırıldı. Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası olarak Dilbent’in yanındayız! Dilbent Türker yalnız değildir!”

Ege İşçi Birliği’nin çektiği videoda şunlar ifade edildi:

“25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde İstanbul’da onlarca kadın eyleme çıktığı için gözaltına alındı. TOMİS MYK üyesi Dilbent Türker arkadaşımızın polis şiddeti sonucunda bacağı iki yerden kırıldı. Fabrikalarda, sokaklarda verdiğimiz mücadeleyi bastırmaya milyonların haklı öfkesini sindirmeye çalışanlara karşı alanlarda olmaya devam edeceğiz. Dilbent Türker yalnız değildir! Ege İşçi Birliği olarak tüm emekçileri sömürüye, baskıya, eşitsizliğe karşı alanlarda olmaya mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz.”

Kayseri İşçi Birliği adına mesajını paylaşan DİSK Dev Yapı İş Genel Disiplin Kurulu Üyesi Mustafa Taşer şunları söyledi:

“Dilbent Türker yalnız değildir. Kayseri İşçi Birliği olarak yanındayız geçmiş olsun diliyoruz.”

Yeni Kadın Dünyası’ndan bir kadın şunları söyledi:

“25 Kasım’da polis şiddeti ile bacağı iki yerinden kırılan Dilbent’le dayanışma içerisindeyiz. Kadın mücadelesi baskı, yasak ve şiddetle engellenemez!”

Kayseri İşçi Birliği sözcüsü mesajında şunları söyledi:

“İstanbul’da işçi ve emekçi kadınlara yapılan saldırıyı şiddetle protesto ediyorum. Dilbent Türker’e de geçmiş olsun diyorum.”

Yeni Kadın Dünyası adına yayınlanan videoda şu ifadelere yer verildi:

“25 Kasım’da polis şiddeti ile bacağı iki yerinden kırılan Dilbent’le dayanışma içerisindeyiz. Kadın mücadelesi gözaltılarla, baskı ve şiddetle engellenemez!”

Ekmek ve Onur adına dayanışma mesajını paylaşan CarrefourSa direnişçisi Gülbin Demirel şunları ifade etti:

“Sokaklarda, meydanlarda, atölyelerde, fabrikalarda direnen, mücadele eden ve mücadelede en ön safta yer alan Dilbent Türker arkadaşımız yalnız değildir!

Baskılarınız, gözaltılarınız bizi mücadelemizden geri adım attırmayacak! Yaşasın kadın dayanışmamız!”

Yeni Kadın Dünyası’ndan bir başka kadın ise şunları ifade etti:

“25 Kasım’da polis şiddeti ile bacağı iki yerinden kırılan Dilbent’le dayanışma içerisindeyiz. Mücadelesi baskılarla, yasaklarla ve şiddetle engellenemez!”

DGD-Sen adına mesajını paylaşan DGD-Sen Genel Başkanı Neslihan Acar şunları söyledi:

“Dilbent ‘25 Kasım yasaklandı’ gerekçesiyle gözaltına alındı. Gözaltı saldırısında darp edilerek ayağı kırıldı. Bizler alan yasaklarını direniş alanlarımızdan biliyoruz. Migros’ta ve Sinbo’da da mücadele ederken onlarca kez direniş alanları çeşitli gerekçelerle yasaklandı, gözaltına alındık, patronların şiddetine uğradık ama bir gün bile direnmekten vazgeçmedik. Dilbent de iyileşir iyileşmez alanlarda olmaya, mücadele etmeye devam edecek. Bir sonraki 25 Kasım’da da alanlarda olmaya, aynı barikat karşısında mücadele etmeye devam edeceğiz. Dilbent Türker yalnız değildir!”

DİSK-Dev Yapı İş ve BTO Sen Kayseri Bölge Temsilcisi Haydar Baran şunları ifade etti:

“25 Kasım’da kadına yönelik şiddeti kınıyorum. TOMİS MYK üyesi Dilbent Türker’e geçmiş olsun diyorum. Türkiye işçi sınıfı ve emekçiler bu saldırı karşısında geri durmayacak. Hep ileri yürümeye devam edeceklerdir. Dilbent Türker yalnız değildir! Birliğimiz gücüyle, mücadelemizin gücüyle biz kazanacağız!”

HDP Milletvekili Murat Çepni şunları ifade etti:

“Bu yılda 25 Kasım’da binlerce kadın alanlara çıktı. Polis engeline rağmen alanları özgürleştirdiler. Yüzlerce kadın polis saldırısında işkenceyle gözaltına alındı. TOMİS MYK üyesi Dilbent Türker de polis saldırısına uğradı ve ayağı kırıldı. Dilbent Türker yalnız değildir, yanındayız!”