MLPD’den Frankfurt’ta anma etkinliği

MLPD 7 Ocak’ta Frankfurt’taki Gallus semtinde gerçekleştirdiği bir anma etkinliğiyle yolaşları Günter Schmidt’i sonsuzluğa uğurladı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 08 Ocak 2024
  • 20:00

Marksist Leninist Partisi Almanya (MLPD), bu pazar (7 Ocak) Frankfurt’taki Gallus semtinde gerçekleştirdiği bir anma etkinliğiyle yolaşları Günter Schmidt’i sonsuzluğa uğurladı.

Katılımcılar arasında Avrupa Türkiyeli  İşçiler Federasyonu (ATİF), İşçilerin Birliği Halklarım Kardeşliği Platformu (BİR-KAR), Almanya Demokratik Haklar Federasyonu (ADHF) gibi kurumlar, ilerici örgütler ve çok sayıda kişi katıldı. Töreninin başında, Günther Schmidt’in vasiyeti üzerine, Trude Herr’in “Niemals geht man so ganz”(Hiçbir zaman tamamen gidilmez)  adlı eseri seslendirildi.

MLPD Merkez Komitesi adına yapılan konuşmada Günther’in partiyle tanışmasından bu yana mücadelede harcadığı emek anlatıldı. Yanı sıra, yaşanan Filstin ve İsrail savaşında hayatını kaybeden savaş kurbanları anıldı. Anmada konuşan MLPD’nin Eyalet Temsilcisi Anna Schupp ise Günther’in mütevazi kişiliğini ve kendine özgü karakteristik özelliklerini anlattı.

BİR-KAR adına yapılan konuşmada, Günther’in Bir-Kar’lı yoldaşlarıyla olan mütevazi ilişkisine vurgu yapıldı. Konuşmada, Günther’in  Bir-Kar’lı yoldaşlarıyla  karşılaşmasında sorduğu “Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?”, sorusu, onu hatırlatan temel özelliklerinden biri olarak ifade edildi.

BİR-KAR adına anmada yapılan konuşmada şunlar ifade edildi:

“Frankfurt MLPD'den sevgili yoldaşlar,

Günther'in değerli aile üyeleri ve dostları. Acınızı derinden paylaşıyoruz. O hepimizin üzerinde iz bıraktı. Bir-Kar'dan bir yoldaşla her buluşmamızda siyasi diyalog aradı, nazikçe sohbetlere katıldı ve güncel siyasi olaylar hakkında bilgilendirmeler yaptı. Onun için "Bu konuda ne düşünüyorsun?"  sorusu özellikle önemliydi. Gunther inanmış bir sosyalistti, bunu kişiliği ve yaşam tarzıyla özgün bir şekilde ifade ediyordu. Onun alçakgönüllülüğü hepimiz için örnekti. Aramızdan ayrılması Frankfurt'taki tüm demokratik, sosyalist örgütler için önemli bir kayıptır. Zira yaşamı boyunca sosyalist mücadeleye yaptığı önemli katkılar örnek alınacak niteliktedir. Son nefesine kadar bir devrimciydi ve anılarımızda da hep öyle kalacaktır. Onun dost canlısı doğasını ve Gallus sokaklarındaki gülümsemesini çok özleyeceğiz.”

Etkinlikte Los Pueblos müzik grubu tarafından “Cav Bella” ve “Jeder Traum an den ich mich verschwendet” (Kendimi yıprattığım her rüya) şarkılarını seslendirdi.

Etkinlik KAGEF derneğinin hazırlayıp sunduğu yemekle sona erdi.

Kızıl Bayrak / Frankfurt