Esra Hankulu cinayeti davası: Sanıklar ifade verdi

Esra Hankulu’nun ölümüyle ilgili olarak Ümitcan Uygun, Furkan Gürgil ve Dilan Civelek’in yargılandığı dava görüldü.

  • Haber
  • |
  • Kadın
  • |
  • 19 Ocak 2022
  • 20:00

Ankara’da, Esra Hankulu’nun evinde ölü bulunmasıyla ilgili ağırlaştırılmış müebbet istemiyle hakkında iddianame düzenlenen Ümitcan Uygun ile Furkan Gürgil ve Dilan Civelek’in yargılandığı dava bugün devam etti. 

Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Uygun, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılırken tutuksuz sanıklar Furkan Gürgil ve Dilan Civelek ile avukatları salonda hazır bulundu.

Uygun yaptığı savunmada Hankulu’nun ölümüyle bir alakasının olmadığını iddia ederken, diğer sanıklar Uygun tarafından tehdit edildiklerini ileri sürdü.

Tutuksuz sanık Furkan Gürgil, Hankulu’yu kız arkadaşı Dilan Civelek aracılığıyla tanıdığını, olay esnasında sanık Uygun’u arayarak durumu anlattığını ve gelmesini istediğini ancak, “Polis ve ambulansı arayın, benden bahsetmeyin” cevabını aldığını aktardı. Delilleri karartacak herhangi bir eylemde bulunmadığını savunan Furkan Gürgil beraat talebinde bulundu.

Tutuksuz sanık Dilan Civelek de olay günü Hankulu ve Uygun’un kaldığı odadan gecenin ilerleyen saatlerinde  ses duyduklarını, Esra'nın fenalaşması üzerine Ümitcan'ın onu kucağına aldığını ve banyoya geçtiklerini anlatan Dilan Civelek, bir süre sonra Hankulu'nun kendisine geldiğini daha sonra çay demleyip içtiklerini söyledi.

Daha sonra uyuduklarını, saat 14.00 civarında uyanmasının ardından işe gitmek istediğini söylemek için odasına gittiğinde Hankulu'nu hareketsiz halde gördüğünü belirten Dilan Civelek, “Furkan, Ümit’i arayarak haber verdi. Ümit de ‘Bir sıkıntı olursa beni söylemeyin’ diyerek telefonu kapattı. Sesi biraz tehditvariydi. Ümit zaten daha önce de kızlarla sosyal medyadan yayın yaptığını Esra’ya söylediğim için beni tehdit etmişti. O gün de o ses tonuyla konuşmuştu” diye konuştu.

Mahkeme heyeti ara kararında Uygun’un tutukluluk halinin devamına hükmederek duruşmayı 9 Mart’a erteledi.