Aleyna Çakır davası yine ertelendi

Aleyna Çakır’ı katleden Ümitcan Uygun’un yargılandığı davanın 4. duruşması Ekim ayına ertelendi.

  • Haber
  • |
  • Kadın
  • |
  • 02 Haziran 2021
  • 13:51

Ankara'nın Keçiören ilçesinde Aleyna Çakır'ı katleden Ümitcan Uygun'un yargılandığı davanın 4. duruşması Ankara Adliyesi 11. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya Aleyna'nın ailesi ile avukatı, Ankara Barosu Kadın Hakları Merkezi ve avukatları, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu avukatları ile CHP Ankara İl Kadın Kolları Başkanı Ayfer Ayaz katıldı. Çok sayıda gazetecinin de katıldığı davayı izlemek isteyen kadın örgütleri ve stajyer avukatlar salona alınmadı.

“Uyuşturucu kullanmak ve özendirmek” suçundan Sincan Kapalı Hapishanesi'nde tutuklu bulunan Ümitcan Uygun, duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken, avukatları duruşma salonunda hazır bulundu. Kimlik tespiti ile başlayan duruşmada talepler dinlendi. Aleyna Çakır'ın abisi Himmet Esen şikayetinin devam ettiğini belirtirken, avukatları ise yeteri kadar delilin toplandığını kaydederek mütalaa okunmasını talep etti.

Ümitcan Uygun'un avukatları ise dosyadaki eksikliklerin giderilmesi ve tanık S.A.'nın yeniden dinlenmesi talebinde bulundu. Ardından ara mütalaa açıklandı, tanık S.A.'nın mahkeme huzurunda tekrar dinlenmesi talep edildi.Ara kararını açıklayan mahkeme başkanı tanık S.A. ve M.A.'nın adreslerinin tespit edilerek mahkemece tekrar dinlenmesine karar vererek bir sonraki duruşmayı 15 Ekim'e erteledi. Mahkeme çıkışında açıklama yapan Ankara Kadın Meclisi bir yıldır soruşturmanın etkin biçimde yürütülmediğine dikkat çekilerek şunlar ifade edildi:

 “Hayattayken korumadığınız kadınları, yaşamlarını yitirdikten sonra da etkin bir süreç işletmeyerek adaleti yerine getirmiyorsunuz. İstanbul Sözleşmesi’ni bir gecede feshedebileceğini düşünenler, uygulamakla yükümlü olduğu anayasayı hiçe sayarak genelgelerle ülke yönetebileceğini sananlar bilsinler ki biz mücadelemize sahip çıkacağız. Hiçbir kadının ölümü şüpheli kalmayacak.”