Cinsel saldırgan rapor sonucu tutuklandı

Çocuğa yönelik cinsel saldırı nedeniyle tutuklanan saldırgan “iftira” dedi ve serbest bırakıldı. Rapor sonrası tekrar tutuklandı.

  • Haber
  • |
  • Kadın
  • |
  • 15 Eylül 2020
  • 13:48

Gericiliğin topluma sistematik olarak pompalandığı bugünlerde taciz ve tecavüzlerin cezasız kalması ve faillerin devlet erki tarafından korunmasının da etkisiyle çocuklara yönelik cinsel saldırı vakaları her geçen gün artıyor. Yargı, failleri serbest bırakırken, çocuklar yaşadıkları travma sonucunda intihara sürükleniyor. Çocuğa yönelik cinsel saldırı vakasında hukuksal trajedinin bir örneği daha yaşandı.

“İftira” diyerek serbest kalan tecavüzcü bir buçuk ay sonra gelen kriminal laboratuvarı raporu sonucunda tutuklandı. Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre 2 Temmuz tarihinde İsviçre'den Mardin Kızıltepe'ye gelen çocuk dört gün boyunca amcasının cinsel saldırısına maruz kaldı. Adana'da yaşayan ablasının yanına kaçan çocuk burada da tehdit ve cinsel saldırıya maruz kalınca intihar girişiminde bulundu. Kaldırıldığı hastanede amcasından şikayetçi olan çocuk 29 Temmuz tarihinde Adana Cumhuriyet Savcılığı'na ifade verdi. Şikayet üzerine gözaltına alınan Osman Ç, suçlamaları reddererek kendisine “iftira” atıldığını beyan etti. Osman Ç.'nin kardeşleri tarafından desteklenen ifade sonucunda sevk edildiği mahkemeden “suçun vasıf ve mahiyeti, suç vasfının şüpheli aleyhine değişme ihtimali ve toplanan deliller” gerekçesi ile adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Failin serbest kalmasının ardından bir kez daha intihar girişiminde bulunan çocuk hastaneye kaldırılarak midesi yıkandı. Avukatların failin tutuklanmasına ilişkin verdikleri dilekçeleri ise reddedildi.

Fail bir buçuk ay sonra gelen Jandarma Kriminal Laboratuvarı raporu sonucunda tutuklanabildi. Osman Ç. “çocuğun nitelikli cinsel istismarı” gerekçesiyle tutuklandı.

Öte yandan cinsel istismara uğrayan çocuğun İsviçre'de yaşayan ve Türkiye'ye dönemeyen annesi, Osman Ç.'nin kardeşlerinin tehdit ve hakaretlerine maruz kaldı. Anne F.A, “Kızım korktuğu için başta ses çıkartamamış. Beni de arayıp, korkutmak istiyorlar. Devlet ile ilişkisi olan aile. Buna güvenerek, rahat rahat tehdit ediyorlar. Kardeşleri S. ve K. de olayı örtbas etmek için uğraştılar. Ama ben bunun peşini bırakmayacağım. Bunu örtbas etmeye çalışanlar da suç ortağıdır. Onların da yargılanması ve tutuklanması gerekiyor” dedi.