Sistematik cinsel saldırı da ifade bile alınmadı

Diyarbakır’da 21 yaşında bir kadın sistematik olarak beş kişinin cinsel saldırısına maruz kaldı. Şikayet etmesine rağmen saldırganların ifadesi dahi alınmadı.

  • Haber
  • |
  • Kadın
  • |
  • 23 Ağustos 2020
  • 10:51

Gülcan Arslan, Diyarbakır Hani’de 5 kişi tarafından sistematik şekilde cinsel saldırıya uğradı. Arslan’a cinsel saldırıda bulunan akrabaları, onu ve kardeşini öldürmekle tehdit etti. Artı Gerçek’ten Erk Acarer’in haberine göre 21 yaşında Gülcan Arslan,

Diyarbakır, Hani İlçesi, Çukur Mahallesi’nde ikamet ettiği evde ve yakın çevrede 5 kişi tarafından, muhtelif zamanlarda sistematik bir şekilde cinsel saldırıya maruz kaldı. Babası engelli, annesi felçli olan Arslan’a cinsel saldırıda bulunan akrabaları, olayı ifşa ederse, onu öldürmek ve tarım işçisi olarak çalışan kardeşinin, bir tarlada öldürmekle tehdit etti. Ancak genç kadın, tüm baskı ve tehditlere rağmen bir kişi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Savcılık ifade aldı, DNA testi yapıldı. Ancak zanlıya hiçbir işlem uygulanmadı. Arslan, bir süre sonra, cinsel saldırıya uğradığı 4 kişinin daha ismini savcılığa verdi. Fakat bu kişiler hakkında da işlem yapılmadığı gibi ifadeleri dahi alınmadı. 5 kişi arasında 18 yaşını doldurmamış bir çocuk da var. Şüpheliler onu, "deneyim yaşasın" diye getirmişler. Cinsel saldırı sonrası Gülcan Arslan bir çocuk doğurdu. O çocuk koruyucu aileye verildi. Bu süreçte, Arslan’ın annesi vefat ettiği aktarılırken, annesini Bingöl Devlet Hastanesi’nde son kez ziyaret ettiğinde, şüphelilerden birinin babası tarafından, “konuşmayacaksın” diyerek kafasına silah dayandı. Arslan bu tehdit için Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Savcılık kamera kayıtları istedi. Ancak hastane o güne ait kamera kayıtlarını, “görüntüler yok” diyerek savcılığa göndermedi. Bingöl Barosu’ndan atanan bir avukat ise olaya ilişkin olarak savcılığa vekaletname sunmadı.

Arslan’a para teklif edildiği ifade ediliyor ve “seni içlerinden biri ile evlendirelim” denildiği belirtildi. Savcılık dosyaya takipsizlik verme eğiliminde ancak 21 yaşındaki genç kadın, faillerin cezasız kalmaması için mücadele edeceğini söylüyor.