“24 Ocak’ta Poyraz davasında olacağız”

Çiğli Kadın Platformu düzenlediği basın toplantısında Deniz Poyraz'ın katledilmesine ilişkin açılan davanın 24 Ocak'ta görülecek ikinci duruşmasına çağrı yaptı.

  • Haber
  • |
  • Kadın
  • |
  • 21 Ocak 2022
  • 21:35

Çiğli Kadın Platformu, Demokratik Alevi Derneği İzmir Şubesi’nde 24 Ocak’ta ikinci duruşması görülecek Deniz Poyraz davası öncesi basın toplantısı gerçekleştirdi. 

Çiğli Kadın Platformu adına basın açıklamasını okuyan Emine Akbaba 17 Haziran 2021 tarihinde HDP İl binasında Onur Gencer tarafından Deniz Poyraz’ın katledildiğini hatırlatarak şunları dedi:

“Deniz’in ilk duruşması 29 Aralık tarihinde görüldü. Duruşmada Onur Gencer’in rahat tavırları, jandarma tarafından katilin korunması, avukatların ve izleyicilerin kolluk tarafından salona girişinin engellenmeye çalışılması ve Deniz’in annesi Fehime Ana’ya ve kız kardeşine yönelik saldırıları ise Gencer’in kimden güç aldığını bir kez daha gözler önüne serdi”

Bu saldırının mücadele eden herkese ve her kesime gözdağı olduğunu söyleyen Akbaba şunları vurguladı:

“Bilinsin ki korkmuyoruz, mücadeleden geri adım atmayacağız. Erkek-devlet şiddetine karşı yan yana mücadele etmeyi sürdüreceğiz”

“Kanla beslenen AKP bu cinayetin failidir”

Deniz Poyraz’ın 2.duruşmasının 24 Ocak tarihinde İzmir Adliyesi’nde görüleceğini aktaran Akbaba şu şekilde devam etti:

“Çiğli Kadın Platformu olarak Deniz için adalet talebi ile orada olacağız. Çünkü biz kadınlar biliyoruz ki faillerimiz tek kişi gibi görünse de her gün biz kadınları hedef haline getiren AKP, cezasızlıkla ödüllendiren ‘Adalet Sarayları’nız da bu cinayetin suç ortaklarıdır. Ağzını her açtığında HDP’yi hedef alan Süleyman Soylu, 7 Haziran’da kaybeden ve o gün beri kanla beslenen AKP bu cinayetin failidir.”

Akbaba şunları belirtti:

“24 Ocak’ta tüm faillerinin açığa çıkarılması için, erkek adalete karşı gerçek adalet için, bir kişi daha eksilmeye tahammülümüz olmadığı için, AKP’ye verecek tek bir canımız olmadığı için Deniz’e sözümüzü yinelemeye İzmir Adliyesi’nde olacağız”