Zorlu AVM önünde İsrail protestosu…

“Filistinlilerin akan kanında sizin de payınız var”

Filistin’de İşgale Son İstanbul Zorlu Holding önünde eylem gerçekleştirdi ve “Filistinliler Gazze'de sağlık hizmetleri için dahi enerjiye ulaşamazken, Zorlu Enerji'nin Siyonist varlığa enerji tedariğini sürdürmesi kabul edilemez!” dedi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 14 Kasım 2023
  • 20:35

Filistin’de İşgale Son İstanbul Zorlu AVM önünde eylem gerçekleştirdi ve “Filistinliler Gazze'de sağlık hizmetleri için dahi enerjiye ulaşamazken, Zorlu Enerji'nin Siyonist varlığa enerji tedariğini sürdürmesi kabul edilemez!” dedi.

“Filistin’de işgale son! İsrail ile tüm ilişkiler kesilsin” pankartı açılan eylemde “Siyonist İsrail'e enerji sağlayan Zorlu'yu protesto ediyoruz!” denildi.  

Ajitasyon konuşmalarında AKP iktidarının ikiyüzlü politikaları teşhir edildi. Filistin halkıyla dayanışmanın hamasi laflarla olmayacağı vurgulandı.

Yapılan açıklamada Filistin halkına dönük soykırım politikaları teşhir edildi ve Siyonist İsrail ile ilişkilerini sürdüren devletler eleştirildi. Açıklamada şunlar ifade edildi:

“Her gün yeni bir savaş suçu işleyen ırkçı-katliamcı İsrail devleti, Gazze’de işlenen soykırımın tek başına sorumlusu değildir. Bu devleti, uluslararası hukuktan azade kılan emperyalist güçler ve uluslararası kurumlar; insan hakları ihlallerine ve işlediği savaş suçlarına rağmen işgal rejimiyle diplomatik, askeri, ticari ilişkilerini sürdüren devletler ve şirketler de bu soykırımın ortağıdır.”

Siyonist İsrail’e elektrik desteği sağlayan Zorlu Holding’in ortak projelerine vurgu yapılan açıklamada şunlar belirtildi:

“Sömürgeci İsrail devletinin işgal ettiği topraklarda kurduğu enerji santralleriyle Filistin halkının kaynaklarını sömürerek işgal gücüne elektrik sağlayan şirketlerden biri de Zorlu Holding’tir. Zorlu’nun İsrail’de doğrudan ya da ortaklarıyla birlikte kurduğu 3 farklı santral projesi bulunuyor. Bu santrallerde üretilen elektrik, İsrail devletinin resmî kurumlarında ve sanayi tesislerinde kullanılıyor. Zorlu Holding bunların dışında, yine Filistin halkına ait doğalgaz kaynaklarını yağmalamak ve satmak üzere işgal devletine projeler sunuyor. 10 yıldan fazladır işgal altındaki topraklarda yürüttüğü faaliyetleriyle, İsrail devletine ekonomik ve lojistik destek sunan Zorlu Holding, Filistinlilere yönelik yürütülen savaşta açıkça İsrail devletinin tarafındadır.”

Zorlu Holding’in İsrail’deki yatırımlarını durdurmayacağını açıkladığı belirtilen açıklamada “Filistinlilerin akan kanında sizin de payınız var. Bir halkın soykırıma uğratılması üzerinden servetinizi büyütmekten vazgeçin!” çağrısı yapıldı.

Açıklamanın sonunda ise şunlar belirtildi:

“Uluslararası hukuku ve kararlarını tanımayan işgal devletini durduracak tek yol; bu devletin askeri, siyasi ve ticari olarak boykot edilmesi, tamamen yalnızlaştırılması ve bu devlete cansuyu olan tüm yatırımların derhal iptal edilmesidir. Zorlu Holding, İsrail işgal devletiyle işbirliğine son verinceye, tüm yatırımlarını geri çekinceye dek, herkesi Zorlu Holding’e bağlı şirketleri boykota çağırıyoruz. Filistin halkının mücadelesine ses olmak isteyen tüm sanatçıları ve kültür-sanat emekçilerini de Zorlu Performans Sanatları Merkezi’ndeki sahnelere çıkmamaya davet ediyoruz!

Zorlu, işgal devleti ile suç ortaklığını bitir!

İşgal devletine değil Gazze’ye enerji!

İsraille tüm ilişkiler kesilsin!

Filistin’de işgale son!”

Eylem boyunca “Nehirden denize özgür Filistin!”, “Katil İsrail işbirlikçi AKP!”, “Katil İsrail işbirlikçi sermaye!”, “İsrail’e boykot, Filistin’e özgürlük!”, “Zorlu’ya boykot, Filistin’e özgürlük!” sloganları atıldı.

Kızıl Bayrak / İstanbul