“Yüz yüze eğitim alarm veriyor”

Öğrenci Veli Derneği (Veli-der) 6. hafta açıklamasını Kartal’da bulunan Veli-Der Genel Merkezi’nde yaptı. Açıklamada “yüz yüze eğitim alarm veriyor” uyarısında bulunuldu.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 15 Ekim 2021
  • 20:30

Öğrenci Veli Derneği (Veli-der) 6. hafta açıklamasını Kartal’da bulunan Veli-Der Genel Merkezi’nde yaptı. Açıklamada “yüz yüze eğitim alarm veriyor” uyarısında bulunuldu. Açıklamada bir öğretmenin daha koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdiği belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

 

“Salgında okulların açılmasından bugüne 6.hafta sona erdi. Okullarda salgın yayılımı ve salgınla birlikte derinleşen eşitsizlikler her geçen gün artıyor. Çocuklarımızın, eğitimcilerin, velilerin salgına ilişkin kaygıları her geçen gün artıyor. Alınmayan önlemler sonucu bir öğretmenimizi daha, Bayrampaşa Hüseyin Gürgen Anadolu Lisesi’nden Ali Yurdakul isimli öğretmenimizi, Covid-19 nedeniyle kaybettik.”

 

Yalnızca Bursa’da 600’e yakın sınıfın karantinaya alındığını bildiren açıklama şu şekilde devam etti:

 

“Yalnızca Çankaya’da 13 lisede 63 öğrenciye koronavirüs tanısı konuldu. 363 öğrenci ise temaslı.  Kartal Cevizli Ortaokulu’nda 13 sınıf karantinaya alındı. Ankara Çankaya Halide Edip Adıvar Ortaokulu’nda karantinaya alınan sınıflarda uzaktan eğitim gerçekleştirilememektedir.”

 

Okullarda hijyen sorununun devam ettiği, personel sayısının düşürüldüğü, okullarda havalandırma sistemi sorunun çözülmediği hatırlatılan açıklamada Afyon’da taşımalı eğitim nedeniyle yaşamını yitiren çocuklara değinildi.

 

Çocuğu pozitif çıkan veliye ücretli izin verilsin”

 

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

 

“Karantinaya alınan sınıflarda görüyoruz ki çocuklarımız pozitif vakaların çıkması ile birlikte velilerde de pozitif vaka sayısı hızla arttı. İşsiz kalma ve ücret kesintisi nedeniyle çalışmak zorunda kalan veliler çocukları ve kendileri için PCR testi yaptırmak konusunda endişe taşıyor. Ayrıca pozitif tanısı konan ve karantinaya alınan sınıflarda çocuklarımızın bu zor döneminde ebeveynlerine ihtiyacı vardır. Karantina sürecince ve pozitif tanısı konan velilere ücretli izin verilmelidir. Öğrencilere, velilere, eğitim emekçilerine ücretsiz düzenli PCR testi sağlanmalıdır.