Ulucanlar şehitleri ve Sinan yoldaş anıldı

Ulucanlar şehitleri ve Teslim Demir (Sinan) yoldaş, Ümit Altıntaş’ın mezarı başında gerçekleştirilen etkinlikle anıldı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 29 Eylül 2019
  • 19:21

İstanbul’da sınıf devrimcileri Ümit Altıntaş’ın mezarı başında yaptıkları etkinlikle, hem Ulucanlar şehitlerini hem de geçtiğimiz yıl ölümsüzleşen Teslim Demir (Sinan) yoldaşı andı.

Ulucanlar’ın, katliam kadar ve katliam karşısındaki devrimci direngen tutumla anılması gerektiği, devrimci tutsakları teslim alma saldırısına karşı direnişle bu hedefin boşa düşürüldüğü söylenerek anma etkinliği başladı. Devrim şehitleri anısına saygı duruşu gerçekleştirildi.

Saygı duruşunun ardından BDSP adına yapılan konuşma ile Ümit, Habip ve Sinan yoldaşlar şahsında partili kimliğin ve mücadelenin önemi vurgulandı. “‘Devrimciler ölmez, devrim davası yenilmezdir’ sloganının gerçek karşılığı, onların bizlere bıraktığı devrim mücadelesine katılmaktan geçiyor” vurgusu yapıldı.

“‘Onlar partinin özü ve özetidir’ dediğimiz Ümit ve Habip yoldaşların siyasal yaşamları, devrim davasına adanmışlığın ve örgütlü-partili kimliğin örneğidir” denilen konuşmada, buna örnek olarak Habip’in mahkemede yaptığı siyasal savunma, Ümit yoldaşın kuruluş kongresinde yaptığı konuşma örnek verildi. Ümit yoldaşın “Partiyi kazandık, gerçekte geleceğimizi gözbebeğimiz gibi korumamız gereken temel bir tarihsel aracı kazandık. Üzerine tereddütsüz öleceğimiz bir davayı kazandık. Önümüzde sınıfı partiye kazanma, parti ve sınıfa dayanarak devrimi kazanma sorumluluğu var!” sözleri hatırlatılarak, devrimci mirası ileriye taşımanın yolunun devrimci sınıf mücadelesini büyütmekten geçtiği söylendi.

Geçtiğimiz yıl ölümsüzleşen, devrimci hareketin yarım yüzyıllık çınarı olan, hayatını devrim ve sosyalizm mücadelesine adamış olan Teslim Demir (Sinan) yoldaş anılarak devam eden konuşma, “Bugün bizlere düşen sorumluluk bulunduğumuz her alanda örgütlü mücadele içinde yer almak, bizlere devredilen devrimci mirasa onu ileriye taşıyarak sahip çıkmaktır” vurgusuyla bitirildi.

Ardından hep bir ağızdan söylenen marşlarla anma etkinliği bitirildi.

Kızıl Bayrak / İstanbul