Tekirdağ'da tecritte bir tutsak daha katledildi

Tekirdağ F Tipi Hapishanesi'nde bulunan Vedat Cem Erkmen isimli tutsak intihar ettiği iddiasıyla yaşamını yitirdiği duyuruldu.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 20 Aralık 2021
  • 11:40

Tekirdağ F Tipi Hapishanesi’nde ağırlaştırılmış müebbet ve 374 yıl ceza alan Vedat Cem Erkmen isimli tutsak bulunduğu hücrede yaşamını yitirdi. Saat 21.00 sıralarında hapishane idaresi tarafından aranan ailesine Erkmen’in bulunduğu hücrede intihar ettiği bilgisi verildi.

Erkmen intihar etmiş olsa bile onu katleden tecrittir, tecrit edenlerdir. Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED) sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullanarak paylaşım yaptı:

“Bir acı haber daha aldık. Tekirdağ f tipi cezaevinden Vedat Erkmen yaşamını yitirmiştir. Art arda yaşanan bu acıları normal kabul etmiyoruz. İlgilileri sorumlu olmaya davet ediyoruz. Sürecin takipçisi olacağız. Vedat Erkmen’in sevdiklerinin ve ailesinin başı sağ olsun.”

Otopsi aile ve avukatlar gelmeden yapıldı

Erkmen'in ailesi ile İnsan Hakları Derneği (İHD) ve Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) avukatları ölüm haberinin ardından Tekirdağ Hapishanesi'ne gitti.

ÖHD İstanbul Şubesi Hapishaneler Komisyonu üyesi avukat Gürkan İstekli, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Kimden neyi gizliyorlar! Saatlerce cezaevi, adliye ve hastane arasında gidip gelmiş, cezaevi tüm görüşme taleplerimizi reddetmiş, saatler sonra nöbetçi savcılığa ulaşabilmiş ve cenazeyi an itibariyle teşhis edip almış bulunmaktayız."

"Birkaç gün önce 'can güvenliği yok' denilerek odasından alınan ve tekli odaya konan müvekkilimiz Vedat Erkmen açıkça katledilmiştir. Sözde 'can güvenliğini' sağlamak için odasından alınan Vedat neden 'intihar' etsin?"

Aileye tabut dahi verilmediğini belirten İstekli, cenazenin sarılması için battaniye isteyen ailenin tepkileri üzerine tabut verildi.

Cenaze aracı verilmemesi nedeniyle Erkmen'in cenazesi ailesinin kendi imkanlarıyla sağladığı araçla Küçükçekmece Mezarlıklar Müdürlüğü'ne getirildi. Erkmen'in cenazesi Esenyurt'ta bulunan Digor Dağpınar Derneği'ne götürülecek. Cenaze, daha sonra memleketi Kars'a gönderilecek.

Cenaze kaçırıldı

Polis ilk önce cenazeyi aileye vermedi ve aileye, cenazenin Esenyurt'a götürülmeyeceği yönünde talimat aldıklarını söyledi.

Ardından Erkmen'in cenazesi polis tarafından kaçırıldı. Cenazenin İstanbul-Gebze arasında bulunan Mehmetçik Vakfı'na götürüleceği belirtildi.