Suruç’ta katledilenler bir çok kentte anıldı

20 Temmuz 2015’te Suruç’ta katledilenler bir çok kentte yapılan eylemlerle anıldı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 20 Temmuz 2020
  • 21:40

Adana

Adana'daki etkinlik Adana Gençlik Örgütleri tarafından Heykelli Park'ta gerçekleştirildi. 

Gençlik Örgütleri adına yapılan açıklamada, 5 yıldır "Suruç için adalet herkes için adalet" talebini yükselttikleri belirttildi. Açıklamada Hrant Dink'ten Tahir Elçi'ye, Soma'dan Çorlu Tren Katliamı'na, Şule Çet'ten Hande Kader'e, Gezi Şehitlerinden Sibel Ünli'ye, Roboski'den Ankara katliamına, Beyazıt Katliamı'ndan Gülistan Doku'ya herkes için adalet talebinin haykırıldığı kaydedildi. 

Adana’daki etkinlikte ortak açıklamanın ardından ESP MYK Üyesi Çiçek Otlu,

HDP Adana İl Eş Başkanı Mehmet Karakışkonuştu

Etkinlik bir süre yapılan oturma eylemiyle sona erdi.

Aydın

Aydın'ın Didim ilçesinde 33'ler anıldı. Alevi Bektaşi Kültür Merkezi ve Cemevi Derneği bahçesinde yapılan anmaya Didim Demokrasi Platformu bileşenleri katıldı. Saygı duruşuyla başlayan anmada Suruç'ta yaşamını yitiren 33 düş yolcusunun düşlerini yaşatma sözü verildi. 

Cemevi başkanı, bahçede bulunan çınar ağacının anıtlaştırılacağını söyleyerek, bundan sonraki anmaları o ağacın altında yapılacağını duyurdu. Anma, katılımcıların duygu ve düşüncelerini aktarmasıyla sona erdi. 

Antalya

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri de Attalos Meydanı'nda açıklama yaptı. Eylemde "Suruç için adalet, herkes için adalet" yazılı pankartlar ile Suruç şehitlerinin fotoğraflarının taşındı. Eylemde ölüm orucunda olan Ebru Timtik, Aytaç Ünsal, Özgür Karakaya ve Didem Akman'ın taleplerinin kabul edilmesi istendi, "Herkes için adalet" talebi haykırıldı.

Bodrum

HDP Bodrum İlçe Örgütü, Suruç Katliamının beşinci yılında hayatını kaybeden 33 düş yolcusu için anma gerçekleştirdi. Düş yolcularının anlatıldığı 'Suruç-Amara' belgeselinin de gösterimi yapıldı.

HDP Bodrum İlçe Örgütü Eş Başkanı Rıdvan Yaşar, "Beş yıl önce büyük bir katliamla yaşamını yitiren 33 arkadaşımızı saygıyla anıyoruz. Anılarını yaşatmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu. 33 düş yolcusu adına saygı duruşunda bulunularak ardından 'Suruç-Amara' belgeselinin gösterimi yapıldı.

Eskişehir

Gençlik Örgütleri "Suruç için adalet, herkes için adalet" pankartı açarak Espark önünde açıklama yaptı. 

Antakya

Antakya’da Gençlik Örgütleri Akader'de bir araya geldi, 33 düş yolcusunu andı.

Çanakkale

"Düş Yolcuları Gençlikevi'nde Suruç'ta ölümsüzleşenler için anma yapıldı. Suruç belgeselinin izlendiği etkinlikte, "Sizin sesiniz olup sizi haykıracağız, biz kazanacağız" denildi.

Rize-Fındıklı

ESP, HDP, Sol, EMEP, Halkevleri, PDD, Suruç katliamının 5. yılı dolayısıyla ESP Fındıklı İlçe binası önünde basın açıklaması yaptı.

Açıklamanın yapıldığı sırada İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun aldığı gerekçe gösteren polisler kitleye saldırdı.

Daha sonra ESP İlçe binasında Suruç şehitleri için anma etkinliği düzenlendi.