Suruç için adalet zinciri:

“Suruç’un hesabı sorulacak!”

Gençlik örgütleri “Suruç için adalet” kampanyası kapsamında Kadıköy’de adalet zinciri oluşturdu.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 17 Temmuz 2021
  • 17:35

Gençlik örgütleri Suruç Katliamı’nın 6. yıl dönümü dolayısıyla gerçekleştirdikleri eylemler kapsamında, Kadıköy Rıhtım’da adalet zinciri oluşturarak kürsü kurdu.

Suruç’ta yitirilenler adına saygı duruşunun ardından isimleri okunarak ‘burada’ diye haykırıldı. Ardından adalet mücadelesi yürütenlerin dayanışma mesajları okundu. Urfa Adliyesi önünde 133 gündür direnen Emine Şenyaşar’ın, Nadira için adalet mücadelesi yürüten Nadira’nin abisinin mesajları okundu.

“Mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz”

Suruç Aileleri İnisiyatifi adına yapılan konuşmada şunlar ifade edildi: 

“En sevdiklerimizi kaybedeli 6 yıl oldu. 6 yıldır seslerini duyamadık. Onlar düş peşinde gittikleri için katledildiler. Onları devlet kurdukları düşten korktukları için katletti. Onların katili yakalamayanlardır, yaralıları hastaneye taşımak isteyenlere gaz sıkanlardır, onların katili Hasan Ocak’ı katledenlerdir,  Roboski de katledenlerdir. Bu topraklardaki bütün katliamların hesabı soruluncaya kadar mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz.”

“Adalet adliyelerden gelmeyecek”

Ardından Tutsaklarla Dayanışma İnisiyatifi adına yapılan konuşmada şunlar ifade edildi:

“Birlikte mücadele ettiklerimiz tutsak edildiği için aramızda değil. 6 yıldır katliam davasında elle tutulur bir gelişme olmazken Suruç için adalet mücadelesi yürütenlere dönük saldırılar sürüyor. Adaletin adliyelerden gelmeyeceğini biliyoruz bu yüzden tutsaklık son bulana kadar mücadele edeceğiz.”

“Adalet mücadelesi sokaklarda”

Gençlik Örgütleri adına bir konuşma yapıldı. Konuşmada “IŞİD’e destek verenler tırlarla silah gönderenler Kürt halkını katletmek istedi. Bir tarafımızda bir halk katledilirken biz sessiz kalamazdık. Bu topraklarda katliamcı devleti çok iyi tanıyoruz. Onlardan adalet dileyecek değiliz. Biz bu toprakların devrimci gençliğiyiz kimseye el açmadık. Gençlik bu defteri kapatmadı. Adalet mücadelesini yoldaşlarımızın arşınladığı bu sokaklarda büyütüyoruz. Devrim ve sosyalizm mücadelesini büyüteceğiz.” ifadeleri kullanıldı.

“Suruç için adalet kavgası direnişlerde, mücadelede”

Ardından bildiri okundu. Bildiride Suruç Katliamı’nın gerçekleştiği dönem hatırlatılarak şunlar ifade edildi:

“Biliyoruz ki bugün Suruç Katliamı bu coğrafyanın ilk katliamı ve adaletsizliği değildir. İşte bu sebeple bugün Suruç için adalet demek, coğrafyadaki adaletsizliklerin her biri için ‘Adalet’ demektir. Ailesi devlet tarafından katledilen Emine Şenyaşar’ın ‘Katiller Yargılansın’ çağrısıdır, Gülistan Doku’nun kaybedilmesinin üzerindeki örtünün kaldırılması, Yeldana ve Nadira’yı katleden erkeklerden hesap sorulması, Cumartesi Anneleri’nin sesinin duyulmasıdır. Suruç’un kavgası, budur. Adalet kavgasıdır.

Suruç Katliamı ile devrimcilere dönük gerçekleştirilen bu saldırı, bugün yeşeren direnişlerde sesini buluyor. Coğrafyamızdaki halkların mücadelesini büyütmeyi hedefleyerek, Suruç’ta kaybettiğimiz yoldaşlarımızın yolundayız.

Boğaziçi direnişiyle cüreti kuşanarak, kadınların öfkesi ile sesimizi sokaklara taşıyarak, işçilerin hakları ve onurları için mücadeleleriyle direnen bütün mücadele alanlarında 33’lerin sesini taşıyoruz. Yitirdiklerimizin düşleri ve kavgaları yarım kalmayacak! Adalet için sokağa çıktığımız her gün iktidara bir darbe daha vurarak onu yıkacağız.

Her yıl olduğu gibi, bu yıl da 20 Temmuz’da, Suruç Katliamı’nın 6. Yılında; büyüyen öfkemizle, cesaretimizle katillerin üzerine yürüyeceğiz, hesap soracağız. 33 arkadaşımızı sokaklarda mücadelemizle yaşatmayı sürdüreceğiz. Herkesi 20 Temmuz günü Kadıköy’e kavgayı büyütmeye çağırıyoruz.”

“Suruç’un hesabı sorulacak!”, “Suruç’u unutma unutturma!”, “Suruç şehitleri ölümsüzdür!” sloganlarının atıldığı eylem, 20 Temmuz günü Kadıköy’de 18.00’de Halitağa ve 19.00’da Süreyya Operası önünde gerçekleşecek eylemlerin çağrısıyla sona erdi.

Kızıl Bayrak / İstanbul