“Soykırımcı İsrail hesap verecek!”

İstanbul'da İsrail Konsolosluğu önüne yapılan yürüyüşte Serbest Ticaret Anlaşması’nın feshedilmesi, tüm askeri anlaşmaların feshedilmesi ve ambargo uygulanması ve diplomatik ilişkilerin tamamen kesilmesi talep edildi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 28 Eylül 2024
  • 21:48

Filistin Eylem Komitesi’nin çağrısıyla İstanbul’da İsrail Konsolosluğu önüne yürüyüş yapıldı. DGB’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda demokratik kitle örgütü ve siyasi partinin katıldığı eylemde “Soykırımcı İsrail hesap verecek! Direnen Filistin ve Lübnan halkları kazanacak!” yazılı pankart taşındı. 

Levent Metro çıkışından İsrail Konsolosluğu önüne yapılan yürüyüş boyunca emperyalistlerin tutumu, iktidarın İsrail’le ilişkileri ve hamasi nutukları teşhir edildi. Açıklamanın konsolosluk önünde okunması polis tarafından engellendi. Konsolosluk, TOMA ve bariyerlerle kapatılarak eylemcilerin geçişi engellendi. Bunun üzerine bariyerlerin önünde okunan açıklamada emperyalist güçlerin bölgede yürüttüğü saldırılar hatırlatıldı. 

Bu saldırılara karşı Filistin ve Lübnan halkının yıllardır direndiğinin altı çizilen açıklamada şunlar denildi:

“Filistin ve Lübnan’ın sömürgeci saldırganlığa karşı direnişlerine destek olmak istiyorsak, bize düşen görev, bulunduğumuz her yerde sömürgecilerin bölgemizdeki eli olan İsrail’i tecrit etmek, ona güç veren her türlü mekanizmayı engellemektir.”

Açıklamaya şöyle devam edildi:

“Soykırımcı İsrail’le kurulan bu stratejik iş birlikleri Filistin ve Lübnan halklarının tepesine bomba olarak yağıyor. Bu nedenle bizle Türkiye’nin işgal devletiyle kurduğu askeri, ticari, diplomatik ve tüm ilişkilerin kesilmesi için yürüttüğümüz mücadelemizden ve taleplerimizden vazgeçmeyeceğiz.

İsrail’i kınama ve hamaset sözleri yetmez; bugün Filistin halkına verilebilecek en önemli destek

▪ Serbest Ticaret Anlaşması’nın feshedilmesi

▪ Tüm askeri anlaşmaların feshedilmesi ve ambargo uygulanması

▪ Diplomatik ilişkilerin tamamen kesilmesi

ve İşgal devletini tecrit etmekten geçiyor.”

Kızıl Bayrak / İstanbul