"Semra Güzel halkların vekilidir"

HDP Milletvekili Semra Güzel'in dokunulmazlığının kaldırılması İzmir başta olmak üzere pek çok kentte protesto edildi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 02 Mart 2022
  • 22:40

HDP Milletvekili Semra Güzel'in dokunulmazlığının kaldırılmasına dönük tepkiler devam ediyor. Mezopotamya Ajansı’nda yer alan haberlere göre Mardin, Batman, Diyarbakır, Siirt, Urfa, Van, Adana, Antalya, Mersin, Antakya, Adıyaman, Antep İzmir’de protesto edildi.

İzmir'de HDP İzmir İl Örgütü'nün çağrısıyla yapılan eylemde tüm saldırılara karşı mücadelenin devam edeceği vurgulandı.

Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde yapılan eylemde basın açıklamasının HDP İzmir İl Eşbaşkanı Berna Çelik okudu. Çelik, AKP MHP iktidarının Güzel'in dokunulmazlığının kaldırmasının demokratik siyasete yönelik yeni bir darbesi olduğunu söyledi.

Güzel'in önce hedef haline getirilip sonra da dokunulmazlığının kaldırılmasına evet oyu veren partilerin tutumuna da değinen Çelik şunları ifade etti:

“Tıpkı 6 yıl öncesinde eş genel başkanlarımız Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş başta olmak üzere, HDP vekillerimizin dokunulmazlığının kaldırılması için iktidar bloğuyla el birliği eden muhalefet partileri, vekilimiz Semra Güzel şahsında bir kez daha sivil darbecilerin koltuk değneği olma rolünü bırakmadılar”

Çelik, kararın yok hükmünde olduğunu vurgulayarak şunları ifade etti:

“Kürt halkı başta olmak üzere ezilen milyonların iradesini; tekçi, ırkçı, cinsiyetçi, faşist karanlığa karşı mücadelemizin en zorlu koşulları altında omuzlayan Semra Güzel yoldaşımızın dokunulmazlığı, kılıfına uydurulan yasalarla değil, halklarımızın özgürlük ateşiyle yanan yüreklerine emanettir”

Çelik konuşmasında, 28 yıl önce DEP milletvekillerinin dokunulmazlıklarının tarihi olduğunu da hatırlattı. Çelik son olarak şunları ifade etti:

“Ne kayyım ve 4 Kasım darbeleri ne de kapatma davası ve Kobani Kumpas Davasının, ne de bugün Semra Güzel’in dokunulmazlığının kaldırılması hamlelerinin faşist darbecileri kurtaramayacağını biliyoruz. Her darbe yapıldıkça daha büyüyen Kürt özgürlük mücadelesi, demokratik siyaseti inatla savunmaya yönelik irademiz ve halklarımızın, ezilen milyonların faşizme karşı öfkesinin dört bir yanda meşru mücadeleye akması bunun en büyük teminatıdır."