HDP'den Semra Güzel’e destek

HDP Diyarbakır Kadın Meclisi, basın toplantısı düzenleyerek dokunulmazlığı kaldırılmak istenen Semra Güzel’in yanında olduklarını belirtti.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 07 Şubat 2022
  • 22:15

HDP Diyarbakır Kadın Meclisi, parti binasında basın toplantısı düzenleyerek dokunulmazlığı kaldırılmaya çalışılan HDP’li vekil Semra Güzel’e desteklerini açıkladı.

Toplantıda konuşan HDP İl Eşbaşkanı Gülistan Atasoy, AKP-MHP iktidarının çöküş sürecinde olduğunu belirterek, Amed vekili Semra Güzel’e yönelik olduğu gibi linç kampanyaları düzenlediklerini, kendilerini Güzel ve bütün Kürt kadın siyasetçilerin yanında olduklarını ifade etti.

 HDP Diyarbakır Kadın Meclisi Sözcüsü Yasemin Üçer konuşmasında şunları söyledi:

"Milletvekilimiz Semra Güzel'in çözüm sürecinde çektirilmiş olan fotoğrafları yıllar sonra basına servis edilmiş ve arkadaşımız hedef gösterilmiştir. İktidarın elinde oyuncağa dönüşen ve yüksek temsilcileri iktidar tarafından atanan erkek yargı jet hızıyla harekete geçmiş ve hazırladığı fezlekeyi yaşadığı çöküşü durduramayan iktidara adeta bir müjde diye sunmuştur."

Aysel Tuğluk’un durumuna dikkat çeken Üçer  şunları vurguladı:

“Gültan Kışanak, Sabahat Tuncer, Figen Yüksekdağ, Leyla Güven, Ayşe Gökkan ve adını sayamayacağımız kadın arkadaşlarımızın hiçbir evrensel hukuka sığmayan gerekçelerle yıllardır cezaevlerinde tutulmasının en önemli nedenlerinden birinin eril siyasete müdahale etmesinden ve erkek siyaset anlayışına kaybettirmesinden kaynaklandığını buradan bir kez daha ifade ediyoruz"

HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ ise şunları söyledi:

“Hiç kimse özgürlüğün ve barışın umudu olan Kürt kadının önünde duramaz. Biz TJA ve Kürt kadınları olarak Semra Güzel’in yanındayız. Semra Güzel barışın umududur. O fotoğraf, bu toprakların ve Kürtlerin gerçekliğidir. Kimse o fotoğrafı yargılayamaz. Hele ki çetelerle kadın katilleri ile fotoğrafları olanlar bu fotoları yargılayamaz. Kimse Kürt kadınını siyasetten çıkaramaz. Güzel bizim vekilimizdir ve her zaman da öyle kalacak. Vardık, varız ve var olamaya devam edeceğiz.”