Meclis'te 10 yeni dokunulmazlık fezlekesi

HDP, DBP ve TİP milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması talebiyle toplam 10 yeni fezleke Meclis'e gönderildi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 11 Ocak 2022
  • 10:15

Meclis’e 10 yeni dokunulmazlık fezlekesi daha gönderildi. Dokunulmazlık fezlekeleri şu vekiller hakkında:

HDP'den Van Milletvekilleri Murat Sarısaç'a ait iki, Muazzez Orhan Işık, Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk, Diyarbakır Milletvekilleri Remziye Tosun, Dersim Dağ, Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü, Mardin Milletvekili Ebru Günay'a ait 1'er, TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık ve DBP Diyarbakır Milletvekili Saliha Aydeniz'e ait birer dokunulmazlık fezlekesi.

Adalet Bakanlığı, HDP vekili Semra Güzel'in dokunulmazlığının kaldırılması fezlekesinde prosedürü tamamladı.  Güzel hakkındaki fezleke TBMM'ye iletilmek üzere Cumhurbaşkanlığına gönderildi.

“Semra Güzel yalnız değildir”

HDP Kadın Meclisi “Milletvekilimiz Semra Güzel yalnız değildir!” başlığıyla yazılı açıklama yaptı.

Diyarbakır HDP Milletvekili Semra Güzel, iktidar tarafından basına servis edilen fotoğrafların ardından cinsiyetçi saldırılara maruz kaldığı belirtilerek şunları ifade etti:

“Haberi yapan sözde gazeteci erkek, Semra Güzel’in TJA aktivistliğini de hedef gösterdi. Saraydan aldığı talimatla erkek yargı hemen harekete geçti ve yoldaşımız hakkında jet hızıyla fezleke düzenleyip alelacele Adalet Bakanlığına gönderdi”

Açıklamanın sonunda ise şu ifadelerle destek yer aldı:

“Kadın Meclisi olarak dün olduğu gibi bugün de erkek egemen kadın düşmanı politikalara karşı mücadelemiz yılmadan devam edecek. Cinsiyetçi, ayrımcı, faşist saldırılarla kadınları korkutup sindiremeyeceksiniz.

Milletvekilimiz ve Kadın Meclisi üyemiz Semra Güzel yalnız değildir. Her zaman olduğu gibi bugün de vekilimizle dayanışma içindeyiz.

Tüm kadınlara çağrımızdır; HDP’nin kadın siyasetine yönelik bu saldırılara karşı ses çıkarmak, Semra Güzel’in yalnız olmadığını belirtmek ve onunla dayanışmak kadın mücadelesi açısından tarihsel bir görevdir.”