“Savunma Yürüyüşü” Ankara’da

Baro başkanlarının "Savunma yürüyüşü"nde avukatların Ankara’ya yürüyerek girmesine polis engel oldu. Yürüyüşün önüne barikat kuran polis, avukatlara saldırdı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 22 Haziran 2020
  • 11:02

AKP iktidarının barolara dönük hazırladığı; baroların yapısını ve seçim sistemini ve avukatlık kanunu değiştirmeyi planlayan saldırı tasarısına karşı, baroların “savunma yürüyor” şiarı ile başlattığı yürüyüş devam ediyor.

Baro başkanlarının "Savunma yürüyüşü"nde, Ankara girişinde baro başkanları polis tarafından engellendi. Avukatların Ankara’ya yürüyüşüne izin vermeyen polis Av. Haluk Murat Poyraz'ı gözaltına almak istedi. Gözaltına alma girişimi, avukatlar tarafından boşa düşürüldü. Antep Baro Başkanı Av. Bektaş Şarklı’nın polis tarafınadan darp edildiği öğrenildi.

Antep'te avukatların Onur Nöbeti'ne başladıklarını Çağdaş Hukukçular Derneği sosyal medya hesabından şu şekilde duyurdu:

"Gaziantep'te avukat meslektaşlarımız, Baro Başkanlarına karşı gerçekleşen polis müdahalesine karşı, Yürütme, Barolardan özür dileyene kadar dönüşümsüz onur nöbetine başladılar. Savunma susmadı, susmayacak!"

Polis barikatı önünde gerçekleştirilen oturma eylemine Anıtkabir'e giden 15 baro başkanının da katıldığı ifade edildi. Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan, sabah Anıtkabir'e giden 15 baro başkanının da yapılanları protesto etmek ve birlikte mücadele etmek için eyleme katıldıklarını söyledi.

İstanbul Barosu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada dayanışma çağrısında bulunarak, "Ankara'ya yürüyen Baro Başkanlarına yapılan hukuksuz müdahale kabul edilemez! Tüm meslektaşlarımızı bugün saat 18.30'da İstanbul Barosu Binası önünde dayanışmaya çağırıyoruz" dedi. 

Avukatlar İstanbul, Ankara, Adana, Antep, Mersin ve İzmir'de adliye ve barolar önünde oturma eylemleri başlattı.

Çağlayan Adliyesi önündeki eylemin ardından, İstanbul Barosu’nun çağrısı üzerine saat 18.30’da İstanbul Barosu önünde toplanıldı. “Feyzioğlu istifa!”, “Bu daha başlangıç!” sloganları atıldı.

Polis tarafından kuşatılan avukatların bekleyişi sürerken dayanışmaya gelen avukatlar polisin bir saldırısıyla daha karşılaştı. Avukatlara saldıran polis, basına da saldırarak polis terörünün görüntüsünün alınmasına engel olmaya çalıştı. Avukatlar polis barikatıyla çevrilirken, polisin gözaltı araçları getirdiği de görüldü.