Sarıgazi'de piknik

BDSP Sarıgazi’de “Pandemi ve kriz” gündemli piknik gerçekleştirdi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 24 Ağustos 2020
  • 10:36

Sarıgazi’de Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu “Pandemi ve kriz” gündemli piknik gerçekleştirdi. Kolektif olarak hazırlanan yemeğin ardından tüm dünyayı saran pandemi, sermayenin krizi ve emekçilere yansıması tartışıldı.

Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu adına yapılan açılış konuşmasında kapitalizmin uzun süredir ekonomik ve siyasal anlamda bir kriz içinde olduğu anlatıldı. Salgının yayılması ve tüm dünyayı sarması ile sermaye iktidarının bu durumu fırsata çevirerek işçi-emekçilerin kazanılmış tüm haklarını gasp etmeye çalıştığı vurgulandı. Kıdem tazminatı hakkının gaspı, esnek ve güvencesiz çalışma modellerinin yaygınlaşmasına değinilirken, alınmayan önlemler nedeniyle pek çok insanın hayatını kaybettiği belirtildi. Sözde sokağa çıkma yasakları uygulanırken işçi sınıfı ve emekçilerin üretime ve çalışma hayatına devam ettiği, turizmi bahane ederek sınavların erkene alınması teşhir edildi. Sermayenin demir yumruğu olan AKP iktidarının pandemi bahanesiyle patronları daha da zenginleştirirken faturanın bir kez daha emekçilere kesildiği anlatıldı.

Konuşmanın ardından emekçiler söz alarak işçi sınıfını bekleyen yeni saldırı yasalarından bahsetti ve örgütlenme çağrısı yaptılar. Farklı sektörlerden işçi-emekçiler yaşadıkları sorunları anlattı. Forumda söz alan DLBliler pandemiyle birlikte niteliksiz olan eğitimin daha da niteliksizleştiği ve eğitim hakkının gasp edildiğini anlattı. Pek çok öğrencinin internet, bilgisayar gibi imkanlardan yoksun olduğunu vurgulayarak eğitim hakkı için mücadele çağrısı yaptı.
Kadın emekçiler istismar, taciz, cinayet gibi yakıcı sorunlardan bahsederek birlik olma çağrısı yaptı.
Tartışmalarda kapitalist sistemin eğitimden sağlığa, insan hayatı dahil her şeyi alınır, satılır bir meta olarak gördüğü, doğaya, çevreye, bilime düşman olduğu vurgulandı. İnsanca bir yaşamın sosyalizmde olduğu, bunun içinde örgütlenmek ve mücadele etmek gerektiği belirtildi.

Örgütlenme biçimleri ve deneyimleri üzerine yapılan aktarımlarla etkinlik sonlandı.

Kızıl Bayrak / Ümraniye