Sarıgazi’de “İnsanca bir yaşam!” eylemi yapıldı!

Sarıgazi’de bir araya gelen ilerici-devrimci güçler artan enflasyona ve zamlara karşı protesto eylemi gerçekleştirdi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 13 Şubat 2022
  • 21:40

Sarıgazi’de bir araya gelen ilerici-devrimci güçler artan enflasyona ve zamlara karşı protesto eylemi gerçekleştirdi. Demokrasi Caddesi boyunca ajitasyon konuşmaları ile emekçiler insanca bir yaşam için mücadeleye çağrıldı.

Demokrasi Cadde girişinde insanca çalışma koşulları, sendika hakkı, insanca yaşamaya yetecek bir ücret için motokuryelerin, Farplas’da, Migros’da, Aliağa’da işçilerin eylemlerini sürdürdüğü, işçi sınıfının direnişleriyle yol gösterdiği ve mücadeleyi her alanda büyütmek gerektiği anlatıldı.

Ardından kısa bir açıklama yapıldı ve şunlar ifade edildi:

“Ekonomik-mali kriz her geçen gün artıyor. Faturası sistemli olarak işçi sınıfı ve emekçilere kesiliyor ve bu fatura günbegün kabarıyor. Özellikle son aylarda kontrolden çıkan kriz nedeniyle ciddi kayıplar yaşıyoruz. Tırmanışını sürdüren enflasyon nedeniyle kısa sürede ücretler eridi, sonu gelmeyen zamlarla alım gücümüz azaldı. Elektrikten, doğalgaza, ev kiralarından ekmeğe her şey zamlandı.  Her şeyin fiyatı iki-üç katına çıktı.

Savaş politikaları ve savaş stratejisi üzerine yoğunlaşan hükümet ülkeyi her gün bir adım daha derinleşmiş krizin içine sürüklemeye devam ediyor.

İktidar ve yandaşları, sermayedarlar bu süreçte karlarına kar katarken bizler sefalete mahkum edildik. Onlar saraylarında lüks içinde yaşarken biz evlerimizi ısıtamaz olduk.

Bizler Sarıgazili emekçiler ve halklar olarak bu zamları kabul etmiyor, herkesi artık yeter demeye çağırıyoruz.”

Sık sık “Bu daha başlangıç mücadeleye devam!”, “İnsanca bir yaşam istiyoruz!”, “Hükümet istifa!” sloganları atıldı. Açıklamanın ardından haramilerin saltanatını yıkmak için, insanca bir yaşam ve çalışma koşulları için örgütlenmekten ve mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz denildi. Devamı gelecek eylem ve etkinliklere katılım çağrısı yapıldı.

Kızıl Bayrak / Sarıgazi