Sarıgazi’de 2 Temmuz Katliamı lanetlendi

Sarıgazi’de 2 Temmuz anması gerçekleştirildi. Yüzlerce kişinin “Sivas Katliamı’nı unutmadık” dedi ve katliam lanetlendi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 03 Temmuz 2022
  • 20:45

Sarıgazi’de 2 Temmuz Katliamı’nın 29. yıldönümü nedeniyle eylem gerçekleştirildi ve katliam lanetlendi. Saat: 17.30’da Vatan Ortaokulu’nun önünde sloganlar ve ajitasyon konuşmaları ile başlayan yürüyüş boyunca, “Katillerden hesabı emekçiler soracak!”, “Katiller halka hesap verecek!”, “Katil devlet hesap verecek!”, “Yaşasın halkların kardeşliği!”, “Faşizme karşı omuz omuza!”, “Yaşasın devrim ve sosyalizm!” sloganları atıldı. Sivas şehitlerinin adları okunarak hep bir ağızdan “Yaşıyor!” diye haykırıldı. Katliamlara karşı sloganlar öfkeli ve coşkulu bir şekilde atıldı. Yüzlerce işçi-emekçinin katıldığı yürüyüş boyunca, birçok işçi ve emekçi korteji selamladı, alkışlarla desteklerini sundu.

Polis, Kaypakkaya ve Mahir Çayan flamalarını taşıyanları taciz etti ve tahammülsüzlüğünü gösterdi. Demokrasi Caddesi’nin başına gelindiğinde ajitasyon konuşmaları yapıldı. Şehitlerin isimleri okunarak ölümsüzlükleri haykırıldı. Ardından, Grup İsyan Ateşi kitleyi selamlayarak Çav Bella marşına başladı ve hep bir ağızdan marş söylendi. Ardından ortak basın açıklaması okundu ve şunlar denildi:

“Bu dönemde gerçekleştirilen onlarca katliam ve katliam girişiminin amacı, gelişen mücadeleyi ezmek ve sindirmekti.  Dersim’de, Maraş’ta, Gazi’de, Ümraniye’de, Ankara’da, Roboski’de, Suruç’ta benzeri katliamlar gerçekleştirilirken milyonların sel olup aktığı Gezi Direnişi emekçi yoksul halklara umut, egemenlere ise korku saldı. Hakim sınıfların ekonomik, siyasi krizi daha da derinleşti. Her kriz sürecinde olduğu gibi sofradaki ekmeğimizin her geçen gün küçüldüğü, zamların nefes kestiği, intiharların günlük yaşanan olaylar haline geldiği, her itirazın gelişen mücadelenin baskıyla ezildiği, sindirildiği bir sürecin içinden geçiyoruz. Bugün sokağa çıkma nedenimiz dünden daha fazla çoğaldı, yaşam ve geçim koşullarımız ağırlaştı. Payımıza düşen yoksulluğun kaderimiz olmadığını haykırmak, baskılara göğüs germek için ekonomik ve siyasi krizin faturasını ödememek için tek seçeneğimiz birlikte mücadeleyi yükseltmekten geçiyor. En temel haklarımızı ancak mücadeleyle ve örgütlenmeyle kazanacağımızı biliyoruz.”

Açıklamanın ardından eylem sonlandırıldı. Eylemin ardından Cemevi’ne yürüyüş gerçekleşti. Sancaktepe Cemevleri ve Ocakları ise kendi programı Sarıgazi Cemevi’nde devam etti.

Sarıgazi 2 Temmuz Tertip Komitesi’nin düzenlediği eyleme aralarında BDSP, Partizan, Halkevi, Kaldıraç, TİP, EMEP, SMF, Mücadele Birliği ve Odak’ın olduğu çok sayıda kurum ve kişi katıldı.

Kızıl Bayrak / Sarıgazi