Sarıgazi Fesitvali'ni örgütlüyoruz!

Sarıgazi Festivali, "İnsanca bir yaşam için, başka bir dünya mümkün" şiarıyla örgütleniyor.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 25 Ağustos 2020
  • 23:00

Sarıgazi’de AKADER, BDSP, HDP, HE, TİP ve TKP’nin ortak çağrısı ile festival örgütlenme çalışmaları başladı. Bir süredir devam eden hazırlıklar çerçevesinde yöre, çevre dernekleri ve muhtarların katıldığı geniş katılımlı hazırlık toplantısı gerçekleştirildi.

Festival Hazırlık Komitesi toplantısında, kriz ve pandemi sürecinde işçi-emekçilerin dünya ve Türkiye’de yaşadıkları yoksulluk, sefalet ve savaş gündemini değerlendiren bir açılış konuşması yapıldı. Ardından, kadın sorunu üzerine kısa bir değerlendirme yapıldı. Son olarak festival örgütlenme çalışmalarının önemine değinildi.

19-20 Eylül tarihlerinde yapılacak festivalde paneller, forumlar, resim sergisi, çocuk atölyesi, tiyatro ve konserler gerçekleştirileceği aktarıldı. Soru-cevaplarla geçen toplantıda hazırlıkların ne aşamada olduğu aktarıldı. Hazırlık Komitesi festivalin daha güçlü örgütlenebilmesi için tüm bölge güçlerinin festivale güç katması çağrısı yaparak toplantı bitirildi.

Festival Hazırlık Komitesi’nin hazırladığı çağrı metninde ise şu ifadeler yer aldı:

İnsanca yaşamak istiyoruz… Başka bir dünya mümkün!

Sarıgazi'nin gerçek sahiplerine çağrımızdır.

Sarıgazi bizimdir, devrimcidir diyenlere, Gezi'de omuz omuza binler olup Boğaz Köprüsü’nü zapt edenlere.

"Gündüzlerinde sömürülmeyen, gecelerinde aç yatılmayan günler için" kavga çağrısıdır.

İçinde olduğumuz bu pandemi ve kriz dönemde yaşlısıyla genciyle herkesin kafasında aynı soru var "Daha ne göreceğiz!?” Herkesin aklında aynı endişe, “bir daha iş bulabilecek miyim?”. Ya da üç ay sonra biz de işimizi kaybedecek miyiz?”. Çocuklarımızın geleceği için de aynı kaygıları taşıyoruz. Bu gerici, niteliksiz eğitim sistemi çocukları ne hale getirecek. Hemen her gün korku ile bekleyen, eşi, sevgilisi vs. yüzünden “bugün de ölmedim ama” diyen kadınlar. Rant ve talan uğruna katledilen doğamız, Kuzey Ormanları, şimdi de Kanal İstanbul projesi ile önü açılan yeni katliamlar...

Her köşe başında bir çete; “acaba bugün hangi gencimiz yok olacak?”.  Aynı sorular, aynı kaygılar.

Bir soru da bizden olsun. Acaba bu hafta mahallemizde kaç kişi bu hayat yükünü taşıyamadı da intiharı düşündü, ya da intihar etti?

Oysa “başka bir dünya mümkün!”

Çağrımız Sarıgazi Halk Festivali’ni en güçlü şekilde örgütleme çağrısıdır. Krizi, pandemiyi fırsata çevirip haklarımızın gasp edilmesine, doğanın talanından gerici eğitime, kadın cinayetlerinden istismara ve elbette ki mahallemizdeki tüm sorunları tartışıp eyleme geçmek için, festivalimizi hep birlikte en güçlü şekilde örgütleyelim.

Bizler bu mahallenin gerçek sahipleriyiz, yıllarca bunun için bedel ödeyenleriz. Sensiz/sizsiz bir eksik olacağız. Çağrımız; eşit ve özgür bir geleceğin adımlarını hep beraber daha güçlü atmak içindir. İnsanca yaşamak istiyoruz ve bunun sadece istemekle olmayacağını da biliyoruz. O zaman istemek yetmez, haydi Sarıgazi Halk Festivali’ni örgütlemeye...

Festival Hazırlık Komitesi
AKA-DER, BDSP, HALKEVLERİ, HDP, TİP, TKP

Kızıl Bayrak / Ümraniye