Sağlık emekçileri iş bıraktı!

Sağlık emekçileri kamu TİS görüşmelerinin başladığı bugün iş bıraktı. İşyerlerinden eylem yapan sağlık emekçileri taleplerini sıraladı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 01 Ağustos 2023
  • 10:28

On dokuz sendika ve 2 aile hekimliği federasyonu tarafından kurulan Sağlık ve Sosyal Hizmet Birlik ve Mücadele Platformu (SABİM) bünyesindeki sağlık emekçileri kamu TİS görüşmelerinin başlayacağı gün iş bıraktı. Bir çok ilde işyerlerinde eylem yapan sağlık emekçileri taleplerini sıraladı.

SES sosyal medya hesabında iş bırakılan hastaneleri paylaştı. İş bırakmaların olduğu bazı hastahaneler şu şekilde:

Osmaniye, İstanbul Başakşehir Çam ve Şakura Şehir Hastanesi, Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi, Diyarbakır Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, İstanbul Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi, Çukurova Devlet Hastanesi, Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Hastanesi, Diyarbakır Bismil Devlet Hastanesi, Aydın Devlet Hastanesi

“İş bırakma anayasal haktır!”

SES Genel Merkezi iş bırakma eylemi öncesi başhekimlerin “disiplin” tehditlerine ilişkin yazılı açıklama yaparak kamuoyuna seslendi. SES’in açıklaması şu şekilde:

“Kraldan daha kral başhekimler iş bırakmayı engellemek için disiplin sopası sallıyor, sağlık emekçilerini tehdit ediyorlarmış. Sağlık hizmetinde yaşanan sorunları bilmelerine, kendileri de sağlık emekçisi olmalarına rağmen koltuklarına, makamlarına güvenerek daha iyi yaşam ve çalışma koşulları için hakkını arayan meslektaşlarına sopa sallayanlar, çabamız ve eylemlerimiz hepimiz içindir. Disiplin hukukunun üstünde uluslararası sözleşmelerin ve anayasanın olduğunu ve bunları bildiğinizi, bilmeniz gerektiğini düşünüyoruz. Buna rağmen yazılı ve sözlü olarak tehdit mesajları savuran yöneticiler hakkında en az iki tanıkla tutanak tutulmalıdır. Söz konusu kişiler hakkında sendikal faaliyetleri engelleme ve görevini kötüye kullanma nedeniyle suç duyurusunda bulunacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz. #AlandanSESleniyoruz.”