Mersin ve Ortaca’da eğitim emekçilerinden eylem

Mersin ve Ortaca’da eğitim emekçileri “Yeter artık öğretmene dokunma!” şiarıyla kitlesel eylem yapıldı. Eyleme Emek ve Demokrasi Platformu da katılarak destek verdi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 10 Mayıs 2024
  • 16:32

Mersin ve Muğla’nın Ortaca ilçesinde eğitim emekçileri iş bırakarak eylem yaptı.

Ortaca’da şiddete karşı iş bırakan eğitim emekçileri saat 12.15’te Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması yaptı. Tüm eğitim sendikalarının ortaklaşa düzenlediği “Yeter artık öğretmene dokunma!” şiarlı basın açıklaması ve yürüyüş yapıldı. Ortak eylemin basın metnini Hürriyetçi Eğitim Sen üyesi Ömer Özdemir okudu.

Öğretmenlerin çocukları geleceğe taşıyan kahramanlar olduğu belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Eğitim çalışanlarının başta ‘öğrenci-veli şiddetine maruz kalma’, ‘liyakatsiz yönetici atamaları’, ‘tayin ve nakil başta olmak üzere özlük hakları’, ‘ekonomik çaresizlik’, ‘adaletsiz uygulamalar’, ‘mesleki itibarının kaybı’, gibi çözüm bekleyen önemli sorunları ivedilikle çözülmelidir.
Eğitimin asli unsuru ve taşıyıcı kolonu olan öğretmenlerimizin saygınlığının artırılması, güvenli çalışma ortamlarına kavuşmaları, daha verimli eğitim hizmetini getirecek ve dolayısıyla toplumun sağlıklı geleceğini inşa edecektir.
Öğretmene yönelik şiddet sadece eğitim çalışanlarının sorunu değil, toplumun sorunudur. Çünkü unutulmasın ki, öğretmene verdiğimiz değer, aslında ülkemizin geleceği olan çocuklarımıza verdiğimiz kıymettir. Geleceğimizi yetiştiren eğitimcilerimizi mutlu, huzurlu ve motivasyonu yüksek kılmak devletimizin ve toplumumuzun en asli sorumluluklarındandır. Biz inanıyoruz ki, öğretmenle birlikte kaybettiğimiz, esasında toplumun ve Türkiye’nin geleceğidir.”

Ortaca Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri de katılarak destek sunduğu eylemde sık sık “Öğretmene sahip çık, geleceği karartma” sloganı atıldı.

Mersin’de ise iş bırakan eğitim emekçileri farklı saatlerde İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı. Önce Türk Eğitim sen saat 11.00’da sonra sırayla Eğitim İş 11.30’da Eğitim Sen 12.00’da ve en son 12.30’da Özel Sektör Öğretmenler Sendikası açıklama yaptı. Açıklamada “Eğitimde şiddette son!” sloganı atıldı. Eyleme emekli sendikaları ve Mersin Emek ve Demokrasi Platformu katılım sağladı.

Kızıl Bayrak / Mersin, Ortaca