Ortaca’da kadın cinayetlerine tepki

Ortaca Kadın Platformu “Katledilen kadınlar isyanımızdır!” şiarıyla yürüyüş ve basın açıklaması yaptı.

  • Haber
  • |
  • Kadın
  • |
  • 17 Ekim 2024
  • 20:24

Ortaca Kadın Platformu “Katledilen kadınlar isyanımızdır!” şiarıyla yürüyüş ve basın açıklaması yaptı.

Saat 18.00'da Ortaca Atatürk Meydanı’na yürüyüş yapan kadınlar burada bir basın açıklaması yaptı. Açıklamayı platform adına Döndü Taka Çınar okudu.

Son dönem yaşanan kadın cinayetlerini ve taciz saldırılarını sıralayan Çınar şöyle devam etti:

“Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, katledilen kadınların ardından ‘sıfır tolerans’ diyor. Buradan soruyoruz, İstanbul Sözleşmesi’ni feshedip 6284 sayılı yasanın etkin uygulanmasını sağlamamak mı, İstanbul sözleşmesinden çıkmak mı, failleri cezasızlıkla ödüllendirmek mi sizin sıfır tolerans dediğiniz? Kadınların nasıl doğum yapacağına müdahale edip bedenlerini denetim altına almaya çalışmak mı? Siz konuştukça kadınlar ölüyor. Kadın düşmanı politikalarınız her gün bizi ölüme, şiddete mahkûm ediyor. Hayatlarımıza, haklarımıza sahip çıkıyoruz. Faillerden, kadın düşmanı politikalarınızdan hesap soruyoruz!”

Cezasızlık politikasının teşhir edildiği açıklamada son olarak şunlar ifade edildi:

“Gülistan Doku nerede?’, ‘Narin’e, Rojin’e ne oldu?’ diye sormaktan vazgeçmeyeceğiz. Her yer kadınlar için suç mahalliyken, erkek şiddetini teşvik eden, kadın düşmanı politikalarınızı protesto ediyoruz. Susmuyoruz, korkmuyoruz itaat etmiyoruz.
Kadın cinayetlerini ve çocuk istismarlarını önleme mekanizmalarını işletmek zorunda olan başta kadın bakan olmak üzere, tüm siyasi, adli, idari tüm yetkililere sesleniyoruz: Görevinizi yapın! Yapmıyorsanız istifa edin!  Hamasete karnımız tok. Adalet istiyoruz. Eşitlik istiyoruz.
Bu ülkenin tüm okullarının, işyerlerinin, sokaklarının kadınlar ve çocuklar için güvenli hale gelmesini istiyoruz. Şiddetin her türlüsüne karşı etkin şekilde önleme ve koruma mekanizmaları işletilsin.
Olduğumuz her alanda gerçek adalet ve eşitlik için birlikte mücadele edeceğiz. Kadın katliamlarını sıradanlaştıran karanlığı birliğimizle, mücadelemizle değiştireceğiz.”

Kızıl Bayrak / Ortaca