Kocaeli’de sağlıkta şiddete karşı eylem

Birlik ve Dayanışma Sendikası, Kocaeli Körfez’de Aile Sağlığı Merkezi'nin önünde basın açıklaması yaptı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 09 Ekim 2023
  • 20:30

Kocaeli’de üç aile hekimi darp edilmesi ile ilgili 9 Ekim tarihinde 5 gün süre ile iş bırakacaklarını açıklayan Birlik ve Dayanışma Sendikası basın açıklaması yaptı.

Kocaeli Körfez’de 95 Evler Fatih Mahallesi'nde bulunan Aile Sağlığı Merkezi'nin önünde yapılan eylemde Birlik ve Dayanışma Sendikası Genel Başkanı Dr. Derya Mengücük konuştu. Dr. Derya Mengücük, Sağlık Bakanı’nın sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada sadece kınamakla yetindiğini söyledi. Dr. Derya Mengücük, açıklamanın devamında yaşanan sorunların muhatabının Sağlık Bakanı ve Sağlık Bakanlığı’nın bizzat kendisi olduğunu belirtti.

Açıklamanın devamında şunlar ifade edildi:

“Sağlık’ta can güvenliği tehdidi ve tehlikesi devam ettiği sürece hiçbir kod ve reform çözüm olamaz. Etkin ve gerçek yaptırımlar yerine sözde kalan önlemler yeterli değil. Sağlık Bakanlığı bu konuda açık ve net tutumunu belirlemeli ve ödün vermeden uygulayarak, sadece twit atarak değil, uygulamalıdır. Sağlık ve şiddet kelimelerinin yanyana olması utanç vericidir, sorumlular bellidir, sorumlular sizsiniz.  Yine duymayacaklar belki ama duyurmaya devam edeceğiz, sağlık çalışanlarının can güvenliğini sağlamak onların görevidir. Sağlık çalışanlarının canı tehlikeye girdiyse sorumlular onlardır. Biz de en doğal yasal hakkımız olan can güvenliğimizin olmadığı ortamlarda, sağlık hizmeti yapmama hakkımızı sonuna kadar kullanacağız. Bu mücadelede her zaman arkadaşlarımızın yanında olacağız. Acilen en gerekli şekilde cezai kanun düzenlemelerinin yapılmasını ve tedbirlerinin alınmasını topluma da caydırıcı uyarıların yapılmasını istiyoruz. Sağlık Bakanı’nın söylemesi gereken cümleler var, onları söylemiyor sadece geçmiş olsun deyip kınamakla yetiniyor. İdari, siyasi yetkili ve sorumlular şiddeti ciddiyet ve kararlılıkla ele alıp çözmek niyetinde değiller. Etkin ve gerçek yaptırımlar yerine sözde kalan önlemler yeterli olmuyor. Sağlık Bakanlığı, acilen gerekli en ağır ceza kanunu değişikliklerini sağlamalı, etkin önlemler almalı, topluma da caydırıcı uyarılarını vermelidir.”