Mersin’de sağlıkta şiddete karşı eylem

Mersin’de sağlık örgütleri, “Yetkilileri göreve çağırıyoruz. Bu şiddeti sona erdirmek zorundasınız. Aksi takdirde halk sağlığı açısından sonuçları çok kötü olacaktır” dedi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 12 Ekim 2023
  • 17:55

Mersin’de sağlık örgütleri, “Yetkilileri göreve çağırıyoruz. Bu şiddeti sona erdirmek zorundasınız. Aksi takdirde halk sağlığı açısından sonuçları çok kötü olacaktır” dedi. Sağlık emekçilerine yönelen artan şiddet vakalarına ilişkin Mersin’deki Toros Devlet Hastanesi önünde basın açıklaması yapıldı.

Açıklamada şunlar ifade edildi:

“Vatandaş, 2 dakikalık muayene dayatmasın nedeniyle derdini anlatamıyor, poliklinikler o kadar yoğun ki randevu bulamıyorlar. Siyasetçiler tarafından oy uğruna yanlış yönlendirilmeleri sonucu usulsüz istekte bulunmayı kendilerine hak görüyor, istekleri reddedilince de bize şiddet uygulamayı kendilerine hak görüyorlar. Sevgili vatandaş, sağlık uygulamalarında karşılaştığın sorunların hiçbirinin kaynağı biz değiliz. Yaratmadığımız probleme çözüm üretecek olan da biz değiliz. Muhatabınızı iyi bilin. Sistemin tüm sorunlarının yaratıcısı ve çözümü Sağlık Bakanlığının ta kendisidir. Sağlık çalışanları da aynı sorunlar nedeniyle mağdurdur.”

Ardından Konuşan Mersin Tabip Odası Başkanı Nasır Nesanır şunları ifade etti:

“TTB ve tabip odaları olarak sağlıkta artan şiddetin de, toplumda körüklenen şiddet dilinin de karşısındayız ve sağlıkta şiddetle etkin mücadele çağrımızı yineliyoruz. Asla yaşamımıza kasteden bu çalışma koşullarına boyun eğmeyeceğiz. Yaşamı ve yaşatmayı kendine şiar edinmiş bir mesleğin mensupları olarak sağlıkta şiddete karşı her yönüyle mücadelemiz devam edecektir.”

Eylemde “Sağlık emekçilerine yönelik teröre son” pankartının açıldığı açıklamada, “İnsanca çalışmak istiyoruz”, “Şiddet varsa hizmet yok” sloganları atıldı.

Eylemi örgütleyen sağlık meslek örgütleri şu şekilde:

Mersin Tabip Odası (MTO), Mersin Aile Hekimleri Derneği (MAHDER), Birinci Basamak Sağlık Çalışanları Birlik ve Dayanışma Sendikası, Genel Sağlık İş Sendikası (Genel Sağlık-İş), Aile Sağlığı Çalışanları Derneği, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Mersin Şubesi, Hekim ve Diğer Sağlık Çalışanları, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sendikası (HEKİMSEN) ve Hekim Birliği.