Gazeteci Rohat Bulut'a şiddet

Gazeteci Rohat Bulut, Mardin-Diyarbakır kara yolunda polis olduğunu belirten kişiler tarafından plakasız araçla durdurulup tehdit edildiğini açıkladı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 18 Ekim 2023
  • 11:30

Gazeteci Rohat Bulut, Mardin-Diyarbakır kara yolunda polis olduğunu belirten kişiler tarafından plakasız araçla durdurulup tehdit edildiğini açıkladı.

Gazeteci Rohat Bulut, 15 Ekim’de kendilerini polis olarak tanıtan kişiler tarafından darbedildiğini aktardı. Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre gittiği hastanede darp raporu alan Bulut suç duyurusunda bulunacak.

Gazeteci Bulut, 15 Ekim’de yaşananları şöyle anlattı:

“İki gün önce Mardin’den Amed’e gelirken Bismil yol ayrımında yol kontrolü vardı ve orada herhangi bir engellemeyle karşılaşmadım. Ancak kontrol noktasını geçtikten hemen sonra arkadan gelen bir araba selektör yaparak, bana durma işareti yapıyordu. Bunu gördüm ve yavaşladım. Bana yaklaştı ve kenara çekmemi istedi. Ardından benim önüme geçerek durdu. 3 kişi arabadan indi ve kimliğimi istedi. Buna karşı ‘Kimsiniz’ dedim. Polis olduklarını söylediler. Nereden geldiğimi sordular. Kimliğime baktıktan sonra, bağırıp hakaret ettiler. Beni arabadan çıkartıp saçlarımı çekip, arabaya yasladılar ve fiziki müdahalede de bulundular. Tehdit ettiler. Onlara bu yaptıklarını hukuksuz olduğunu söyledim. Eğer hakkımda bir şey varsa savcılık, hukuk çerçevesi altında gözaltı kararı verebilir ve gözaltına alabilir, dedim. Bunları söylemem üzerine polisler bana ‘Konuşma’ dedi.”

Yapılanların hukuksuz olduğunu dile getirmesi ardından polislerin “Her zaman hukukun arkasına saklanıyorsunuz. Zannetmeyin yaptıklarınız yanınızda kar kalacak. Her zaman sizi takip ediyoruz” sözleriyle tehditlerde bulunduğunu aktaran Bulut, aracın aranması sırasında da bir polisin sürekli hakaretlerde bulunduğunu söyledi.

Bulut şunları dedi:

“Yaşanan olaydan dolayı avukatımla görüştüm. Ardından İnsan Hakları Derneği (İHD) ve Türkiye İnsan Hakları Vakfına (TİHV) başvuruda bulundum. Avukat aracılığıyla da onlardan şikayetçi olacağım.”