Kobanê Davası hukuksuzluklarla sürüyor

Kobanê Davası'nın 15. duruşmasının dördüncü günü de hukuksuzluklar devam etti.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 29 Temmuz 2022
  • 22:09

Kobanê Davası’nın 15'inci duruşması, dördüncü gününde Sincan Hapishane Kampüsü’nde Ankara 22’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülüyor. Duruşma tanık Gül Tanrıverdi’nin dinlenmesiyle başladı.

Avukatlar tanığa sadece Gülten Kışanak’la ilgili sorular sorulmasını talep etti. Tanık Tanrıverdi şunları dedi:

“Aradan üç yıl geçti. Ağrı Terörle Mücadele’de verdiğim ifadeyi tekrar ediyorum. Örgüt üyelerini tanıyorum, sonuçta 2010’dan 2019’a kadar örgüt üyesiydim. 2019’da teslim olduğumda ifade verdim. Gültan Kışanak’ı orada görmedim. Emine Ayna’yı Kandil’de görmedim ama çözüm sürecinde geldiğine dair söylentiler duydum”

Duruşmada Söz alan Kışanak, “İfade alırken benimle ilgili bir beyanınız var mı? Teşhis tutanağının tarihi 30 Aralık yazıyor. Siz 25 Kasım’dan 30 Aralık’a kadar mı kaldınız? Arşivde olduğunuzu ve oradaki fotoğraflar çözüm sürecindeki fotoğraflar mı” diye sordu. Tanrıverdi, “İfade vermiş olmalıyım ki buradayım, çünkü başka bir ifadem yok. İkinci soruya cevap vermek istemiyorum, ben şahit olduğum olaylara ilişkin konuşmak istiyorum, fotoğrafın hangi döneme ait olduğunu bilmiyorum, yanında kimler vardı onu da hatırlamıyorum” dedi.

Mahkeme heyeti devamında Kışanık’ın sözlerini kesip, mikrofonunu kapatarak hukuksuzca savunma hakkını gasp etti. Mahkemeye verilen aranın ardından tanık Mesut Fırat dinlenildi. İstanbul Adliyesi’nden SEGBİS bağlantısıyla katılan Fırat şunları dedi:

“Zeki Çelik, MYK toplantısına katılmadı. Kurultay’da olmadığım için kimin katıldığını da bilmiyorum. Ben Eğitim-Sen’de Yönetim Kurulu üyesiydim, toplantı bizim konferans salonumuzda yapıldı. Toplantı bittikten sonra binadan ayrıldılar. Hepsi kamuoyunun tanıdığı isimlerdir o yüzden kendilerini biliyorum ama toplantıya kim katıldı bilmiyorum”

Fırat’ın ifadesinin ardından Ayla Ata Akat, şu beyanlarda bulundu:

Nisan ayından itibaren aralıksız tanık dinliyorsunuz. Bugün dinlenilen tanık için beyanda bulunmak istiyorum. Her tanık belirli konularda farklı cevap verdi. Dinlenilen tanıklar bazı beyanlarda bulunuyorlar yalan veya yanlış. Biz itiraz etmiştik bazı beyanlara ilişkin bunlara ilişkin evraklar gelmiş ama siz bilirkişiye vermemişsiniz”

Akat’ın ardından söz alan DBP eski Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, davadaki hukuksuzlukları ortaya serdi. Avukat Çiğdem Kozan “bu dosya tekrar çöktü, defaatle çöküyor” vurgusu yaptı.

Kozan’ın ardından konuşan avukat Hürrem Sönmezir konuştu. Mahkeme heyeti, 1 Ağustos’ta Aysel Tuğluk’un SEGBİS’le dinlenilmesine karar vererek duruşmayı bitirdi…