Kızıl Bayrak’tan yılın ilk sayısı

Kızıl Bayrak’ın haftalık dijital yayını “2021’i mücadele yılına çevirelim!” şiarlı ilk sayıyla sürüyor.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 02 Ocak 2021
  • 16:33

Kızıl Bayrak yeni yılda da haftalık dijital yayınını sürdürüyor. Yeni yılın ilk sayısı “2021’i mücadele yılına çevirelim!” kapak şiarıyla yayımlandı.

Sermaye devletinin ve AKP-MHP rejiminin pandemiyle ilgili attığı son adımlara ve toplumsal muhalefeti hedef alan saldırılara dair yazıların yer aldığı yeni sayıda, kapak yazısı işçi sınıfı ve emekçileri bekleyen kriz ve sosyal yıkım politikalarına işaret ediyor. Yazı işçi ve emekçilerin mücadele ve örgütlenme dışında kurtuluş seçeneği olmadığına dair şu vurguyla son buluyor:

“Bu yıl emekçiler için çok zorlu bir yıl olacak, sorunlar daha da ağırlaşacak, saldırılar daha da boyutlanacaktır.

İşçi sınıfı ve emekçiler için tabanda örgütlenmek, sınıfa karşı sınıf bilinciyle donanmak, kapitalistlere ve onlara hizmette sınır tanımayan saray rejimine karşı mücadeleye hazırlanmak dışında bir seçenek yoktur.”

Geride bıraktığımız yılın son ayında kazanımla sonuçlanan Sinbo direnişine dair “Yeni Sinbolar yaratalım! Topyekûn saldırılara karşı topyekûn mücadeleyi örgütleyelim!” başlıklı bir değerlendirme de gazetenin öne çıkan yazıları arasında bulunuyor.

Tarihsel TKP’nin 100. yıldönümü ve Friedrich Engels’in 200. doğum yılı vesilesiyle özel yayın da yeni yılın ilk sayısında yayımlanmış metinler üzerinden sürüyor. 

Tarihsel TKP’nin 100. yıldönümü yayını kapsamında, 1924 yılında gerçekleşen Komünist Enternasyonal V. Kongresi’nden “Doğu sorunu hakkında genel tezler” orta sayfada yer alıyor. İtalya’nın ulusal birliğinin kurulduğu süreçte sosyalistlerin alması gereken politik tutuma dair Friedrich Engels’in değerlendirmelerinin bulunduğu “Filippo Turati’ye mektup” da bu yazıyı izleyen sayfada bulunuyor.

‘Kadın sorunu ve mücadelesi’, ‘ABD-Çin gerilimi’ ve ‘emperyalist rekabet’ gündemleri üzerinden 2020 yılındaki gelişmeleri değerlendiren yazıların olduğu gazetede, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden Veysel Akgül yoldaşın uğurlama töreni ve törende yapılan konuşmalar da gazetede yer alıyor. 

Yeni yılın ilk sayısından öne çıkan bazı yazılar şöyle:

-Yaşam hakkımız hâlâ tehdit altında!

-AKP iktidarı ve basın özgürlüğü

-TÜİK’in işsizlik verileri bize ne söylüyor? - Fikri Tomurcuk

-Yeni Sinbolar yaratalım! Topyekûn saldırılara karşı topyekûn mücadeleyi örgütleyelim!

-Direnişler işçi sınıfına yol gösteriyor!

-Sefalet ücretini reddedelim

-Veysel Akgül yoldaş kavgamızda yaşayacak!

-Emperyalist çelişki ve çatışmalar derinleşiyor

-2020 yılında ABD-Çin kapışması

Gazeteye buradan ulaşabilirsiniz...