Kızıl Bayrak’ın yeni sayısı çıktı

Kızıl Bayrak’ın haftalık dijital yayını “Yaklaşan baharın ayak sesleri… Gençlik özerk-demokratik üniversite için ayakta!” şiarı ile yayımlandı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 10 Ocak 2021
  • 17:46

Kızıl Bayrak’ın dijital yayınının yeni sayısı çıktı. “Yaklaşan baharın ayak sesleri… Gençlik özerk-demokratik üniversite için ayakta!” şiarlı kapak yazısıyla yayımlanan yeni sayıda, “Boğaziçi eylemleri daha ilk gününde kendi dar sınırlarını aşarak üniversite gençliğinin geniş kesimleri tarafından sahiplenilmiş, birleşik bir harekete dönüşmüştür. Gerçekleşen eylemlere bir dizi üniversiteden yüzlerce öğrencinin ortak talep ve özlemleri ile katılması bunun en dolaysız göstergesidir” denildi.

Boğaziçi Üniversitesi’ne atanan kayyım rektör sonrası gelişen eylemli sürece yer verilen sayıda AKP-MHP iktidarının eylemlere dönük saldırganlığı teşhir edildi. AKP-MHP rejiminin pervasız tutumları ve aşı tartışmalarına dair yazıların yer aldığı gazetede, pandemi sürecinde komplo teorilerine ilişkin bir yazı yer alırken “acı reçete”lere karşı mücadele çağrısı yapıldı. Sefalet ücreti olarak belirlenen 2021 yılı asgari ücretiyle ilgili “Koronayı fırsata çevirme hayalinin yeni adımı asgari ücret” başlıklı, Fikri Tomurcuk imzalı yazı yer aldı.

ABD’de Trump destekçilerinin Kongre’yi basmalarıyla ilgili gelişmelerin işlendiği gazetede, Arjantin’de kadınların kürtaj hakkını kazanması üzerine de bir değerlendirmeye yer verildi.

Gazetede koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden Veysel Akgül yoldaşın ardından yazılan yazılar da bulunuyor.

Tarihsel TKP’nin 100. yıldönümü yayını kapsamında gazetede, tkip.org’dan H. Fırat’ın ‘“Cumhuriyet’in kazanımları” çizgisi / 1’ başlıklı değerlendirmesi yer aldı. 

Arka kapak ise şu şiarla çıktı: “Karl Liebknecht ve Rosa Luxenburg’u katledilişlerinin 101. yılında saygıyla anıyoruz… Gelecek her yerde sosyalizme aittir”

Yeni sayıdan öne çıkan bazı yazılar şöyle:

-Gerici-faşist rejim pervasız tutumlarını aşıda da sürdürüyor

-“Acı reçete” yılını mücadele yılına çevirelim!

-Koronayı fırsata çevirme hayalinin yeni adımı asgari ücret - Fikri Tomurcuk

-Emeğin mücadelesinin yükseleceği bir yıl için..

-Ortadoğu’daki son gelişmeler

-ABD ve İsrail’in İran sendromu

-Arjantin’deki kadın hareketinin zaferi: Kürtaj hakkı kazanıldı!

-Pandemi yılında kadınlar: Daha fazla sömürü…

Gazeteye buradan ulaşabilirsiniz...