Kızıl Bayrak'ın yeni sayısı çıktı

Kızıl Bayrak'ın son sayısı "Pandemi yılı ve işçi sınıfı" şiarı ile yayınlandı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 26 Aralık 2020
  • 12:21

Kızıl Bayrak’ın dijital yayınının yeni sayısı çıktı. "Pandemi yılı ve işçi sınıfışiarlı kapak yazısıyla yayımlanan yeni sayıda, işçi ve emekçilerin yapması gereken; onca baskı ve saldırı karşısında “Korkmuyoruz!” diyerek hak mücadelesini kararlılıkla sürdüren maden işçilerinin, “Sinbo’da kazandık, sırada topyekûn mücadele var” diyen Sinbo işçilerinin çağrısına kulak vererek, 2021 yılını kavga yılına çevirmektir!” denildi.

Yeni sayıda ayrıca asgari ücret sürecine, KDP-PKK çatışmasına, AKP iktidarının yolsuzluk konusundaki yüzsüzlük örneklerine, çıplak arama dayatmasına dair gelişmelere, gericiliğin üniversitelere dönük saldırılarına, TTB Merkez Konsey Başkanı Şebnem Korur Fincancı ile AKP iktidarının pandemi politikaları üzerine yapılan röportaja, Malatya’da intihar etmek isteyen bir işçinin isyanına yer verildi. Gazetemizin son sayısında 2020 yılında gençlik mücadelesinin tablosunun değerlendirildiği yazının yanı sıra Eğitim Sen’de yaşanan sendikal bunalım ve ayrıca “ifşa hareketleri” üzerine değerlendirmeler yer alıyor.

Kızıl Bayrak’ın bu sayısında Frankfurt’ta koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden Veysel Akgül yoldaşa dair de bir yazı yer almaktadır.

Gazetemizin arka kapağı ise şu şiarla çıktı:

“Baskının, sömürünün, savaşların olmadığı bir dünya için… 2021 yılında mücadeleyi yükseltelim!

Yeni sayıda, tarihsel TKP’nin 100. yılı gündemi üzerinden H. Fırat'ın kaleme aldığı değerlendirmelerin üçüncüsünün devamı olan “100. Yılında Tarihsel TKP... 28 Şubat'ın dümen suyunda “TKP Açılımı” /2” yazısına yer verildi. Ek metin-1 olarak ise '96 yılında çıkan TKİP Merkez Yayın Organı Ekim'de Güncel Gelişmeler ve Devrimci Görevler başlıklı yazının “Reformizmin gerici hayalleri” kısmı yayınlandı. Ek metin-2 olarak ise 11 Temmuz 2008 yılında çıkan  Kızıl Bayrak’ta yer alan “Çatlaklardaki sol!” yazısı yayınlandı.

Gazeteden öne çıkan diğer başlıklar ise şöyle:

- MİB MYK sonuçları

- Eğitim Sen’de kriz ve sendikal bunalım

- BM’nin İnsani Gelişme Raporu üzerine…

- Veysel Akgül yoldaşı kaybettik!

- “İfşa hareketi”nin gösterdikleri

- Gençlik Mücadelesi ve 2020

Gazeteye buradan ulaşabilirsiniz...