İzmir’de “Sömürü, mafya, yoksulluk üçgenine son” eylemi

İzmir’de “Yaşanabilir bir ülke için suçlular ittifakı ile mücadeleye! Sömürü, mafya, yoksulluk üçgenine son” eylemi gerçekleştirildi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 07 Haziran 2021
  • 21:40

İzmir’de çürüyen düzen ve çeteleşen devlet gerçeklerinin su yüzüne çıkması nedeniyle eylem gerçekleştirildi. Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde gerçekleştirilen eylemde “Yaşanabilir bir ülke için suçlular ittifakı ile mücadeleye! Sömürü, mafya, yoksulluk üçgenine son” denildi.

EMEP, HDP, Halkevleri, TİP, TÖP’ün örgütlediği eylemde bileşenler adına ortak açıklama metnini Deniz Uslu okudu.

Açıklamada çete lideri Sedat Peker açıklamaları devlet ilişkileri aktarılarak işlenen siyasi cinayetlere, gözaltında kayıplar ve faili meçhul cinayetlere değinildi. Açıklamada şunlar vurgulandı:

“Bu tür kirli ittifaklar, talan, ölüm ve gasp düzeni siyasallaşmış yargı ve iktidara bağlı işleyen hukuk sistemi tarafından bizzat korunmakta ve kollanmaktadır. Bu ittifakları var eden siyasi, iktisadi ve toplumsal düzen değişmeden Türkiye halkları nefes alamayacaktır.”

“Sorumlular halkın önünde hesap vermelidir”

Açıklamada "Bu suçlular ittifakı ile mücadele etmek; emekçiler için ekmek ve iş, kadınlar için yaşam, gençler için gelecek, Kürtler ve Aleviler için eşit haklarla yaşam mücadelesidir" denilerek şunlar vurgulandı:

“Suçlulara karşı bir araya gelen ittifaklar olarak, bizler bu ülkenin emekten, ezilenlerden, yoksullardan, dışlanmaya çalışılan kesimlerinden yana olan güçler olarak bu kirli ittifaka karşı ortak mücadele etmeye çağrısı yapıyoruz. Halka karşı işlenen suçların tüm failleri ile siyaset, sermaye ve mafya üçgeninde girilen tüm gizli ve kirli ilişkiler açığa çıkarılmalı, sorumlular halkın önünde hesap vermelidir. Yargının gözlerini kapadığı bu talan düzenine karşı toplumsal itirazı, mücadeleyi büyütmek ve tüm gerçekleri ortaya çıkarmak için Türkiye halkları başta olmak üzere siyasi partilere, sendikalara, demokratik kitle örgütlerine ve toplumsal kesimlere çağrı yapıyoruz: Sesimizi yükseltmeli, itirazlarımızı büyüterek örgütlemeliyiz. Türkiye halklarına karşı tarihsel sorumluluğumuzla sesleniyor ve bu kirli ittifaktan kurtularak herkesi yaşanabilir bir ülke için seferber olmaya ve mücadele etmeye çağırıyoruz.”

Kızıl Bayrak / İzmir