İzmir BDSP Kobane için eylemde

İzmir BDSP, 22 gündür IŞİD çetelerine karşı direnen Kobane halkını selamladı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 07 Ekim 2014
  • 00:42

İzmir BDSP, Kobane'yle dayanışma çağrısının ardından Çiğli Güzeltepe'de oturma eylemi gerçekleştirdi.

09.00: İzmir BDSP’nin Çiğli’de Kobane direnişi için gece 03.00’te çağrı yaptığı oturma eylemi saat 09.00’da sona erdi. Sivil polislerin yoğun bir şekilde takip ettiği oturma eylemi, sınıf devrimcilerinin ellerinde taşıdıkları dövizler ve “Kobane halkı yalnız değildir-BDSP” imzalı pankart önünde oturarak başladı. Eylem sırasında yoldan geçen araçlar yer yer korna çalarak destek verdi. Sabah erkenden işe giden işçilerin de bazıları Kobane’deki son durum hakkında bilgi almak için eylem alanına gelerek ziyaret ettiler. Eylem Kürtçe-Türkçe ezgi ve marşlarla sona erdi.

08.00: Bekleyiş sabahın ilk ışıkları ile birlikte devam ediyor. İşçi servislerinin yoğun olarak geçtiği belediye önündeki bekleyiş işçiler tarafından ilgiyle karşılandı. İşçiler desteklerini belirtiyorlar.

03.55: Güzeltepeli emekçiler, BDSP ve DGB'liler "katliamların gölgesinde uyumuyoruz" diyerek Kobane'ye oturma eylemiyle ses veriyor. Cadde kenarında, Kobane'ye desteklerin yazılı olduğu dövizlerle bekleyişleri sürüyor.

Emperyalizme, faşizme ve her türden gericiliğe karşı herkesi halkların kardeşliğini büyütmek için eyleme, direnişe çağıran İzmir BDSP’nin çağrısı şöyle:

“Halen çatışmalar sürerken Kobane halkı IŞİD çetelerinin katliamıyla yüz yüze. Sokak sokak bütün imkansızlıklara, yalnızlaştırmaya rağmen Kürt halkının gericiliğe, faşizme karşı vermiş olduğu direnişi selamlıyoruz. Katliamlar ve buna karşı sokak sokak çatışmalar sürerken bizler uyumuyoruz. Gericiliğe, faşizme, emperyalist barbarlığa karşı tüm işçi ve emekçileri Kobane için ses vermeye, direnişi büyütmeye çağırıyoruz. Bu gece saat 03.00’ten itibaren Çiğli Belediye önünde Kobane için oturma eylemindeyiz. Emperyalizme faşizme ve her türden gericiliğe karşı herkesi halkların kardeşliğini büyütmek için eyleme direnişe çağırıyoruz.

Kobane kaybetmeyecek!”