İzmir Adliyesi’nde Poyraz için nöbet

TBB ve çok sayıda baro başkanı, HDP İzmir il binasında katledilen Deniz Poyraz için Adalet Nöbeti tutarak, davaya katılım çağrısı yaptı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 26 Aralık 2022
  • 20:20

Barolar ve avukatların çağrısıyla “Savunmaya Özgürlük, Herkes İçin Adalet” şiarıyla 2017 yılında başlatılan Adalet Nöbeti, bu ay İzmir'de HDP il binasında katledilen Deniz Poyraz için gerçekleştirdi. Bayraklı'da bulunan İzmir Adliyesi'nde düzenlenen Adalet Nöbeti'nde konuşan İzmir Barosu Başkanı Sefa Yılmaz, Deniz Poyraz için adalet arayışlarının sürdüğünü ifade ederek, Adalet Nöbeti'ne katılan herkese teşekkür etti. 

Ardından konuşan TBB Başkan Yardımcısı Gürkan Altun Deniz Poyraz davasına işaret ederek müdahil vekillerin gerçeğin ortaya çıkarılması amacıyla yaptığı taleplerin ne soruşturma ne kovuşturma aşamasında dikkate alınmadığını söyledi. Adalet nöbetlerinde amaçlarının adaleti sağlamak olduğunun altını çizen Altun, “Deniz Poyraz için İzmir'deyiz. Selçuk Kozağaçlı için Ankara’daydık. Her il bir acıya tanıklık etti. Yaşam hakları ihlal edilen yurttaşların çığlıkları karşılık bulmuyor” dedi.

Diyarbakır, Şırnak, Van, Muş, Mardin, Ağrı, Urfa, Ankara, Bursa, Aydın baro başkanları ve başkan yardımcıları da sırasıyla söz alarak, Deniz Poyraz davası başta olmak üzere tüm katliam davalarında adalet arayışını sürdüreceklerini vurguladı.

Deniz Poyraz dava avukatları adına konuşan ÖHD'li Avukat Özcan Sarıoğlu da 14 Ekim günü görülen duruşmada yapılan hukuksuzluğu hatırlatarak şunları ifade etti:

“Tüm bu yaşananları alt alta koyduğumuzda diğer toplumsal davalarda olduğu gibi yargının bu davada da cezasızlık politikasını hayata geçirme konusunda büyük bir çabanın içerisinde olduğunu söylemek mümkündür.”

Deniz Poyraz davasında gerçek adalet istediklerini dile getiren Sarıoğlu şöyle devam etti:

“Davanın avukatlardan ve kamuoyundan kaçırılmamasında ve uygun adil ve demokratik yargılama yapılmasında ısrar ediyoruz. Görünen adalet değil, gerçek adalet istiyoruz.”

Deniz Poyraz'ı katleden Onur Gencer'in yargılandığı davanın 7'nci duruşması yarın saat 10.00'da İzmir Aliağa Cezaevi Yerleşkesi Duruşma Salonu'nda görülecek.