İtalya barolarından ölüm orucundaki avukatlara destek

Çağdaş Hukukçular Derneği sosyal medya hesabından, İtalya'dan birçok baronun gönderdiği destek mesajı, açıklama ve bildirileri paylaştı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 09 Mayıs 2020
  • 21:45

Adil yargılanma talebiyle Av. Ebru Timtik 128 gündür, Av. Aytaç Ünsal ise 97 gündür ölüm orucunda. Öte yandan, direnen avukatlara yönelik birçok ülkeden destek gelmeye devam ediyor. Çağdaş Hukukçular Derneği sosyal medya hesabından, İtalya'dan birçok baronun gönderdiği destek mesajı, açıklama ve bildirileri paylaştı.

Ayrıca ÇHD bir paylaşımında, ABD, Almanya, Avusturya, Belçika, Fransa, Hollanda, İngiltere, İspanya, İsviçre, İtalya, Japonya, Kanada ve Katalonya'dan avukatların, ölüm orucundaki avukatların sesini "onları serbest bırakın, yalnız değiller" diyerek yaymaya devam ettiğini belirtti. Bir diğer paylaşımda ise Türkiyeli meslek örgütlerini, avukatları ve Türkiye halklarını, geç olmadan harekete geçmeye çağırdı.

İtalya Barolar Birliği Ebru ve Aytaç başta olmak üzere, Türkiye'deki tutsak avukatların durumuna ilişkin açıklama yaparak, İtalya barolarını destek ve dayanışmaya, İtalya Başbakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı'nı girişimlerde bulunmaya çağırdı. Bu açıklamadan sonra İtalya'daki barolardan Ebru ve Aytaç'a destek gelmeye başladı:

Arezzo Barosu, Bergamo Barosu, Bologna Barosu, Gorizia Barosu Yönetim Kurulları, Lagonegro Barosu, Messina Barosu, Milano Barosu Yönetim Kurulları ve Torino Barosu Uluslararası İlişkiler Komitesi, Oristano Barosu, Padova Barosu, Pisa Barosu ve Pistoia Barosu Yönetim Kurulları, Prato Barosu, Torino Barosu, Sardegna Bölgesel Baro Birliği Yönetim Kurulları destek ve dayanışmalarını fotoğrafları ile duyurdular. Ravenna Barosu ise sokakta düzenlediği bir eylem ve bu eylemin fotoğrafı ile avukatların özgürlüğünü talep etti. Tivoli Barosu, Trento Barosu, 14 baronun birleşiminden oluşan Triveneto Bölgesel Baro Birliği, Udine Barosu Yönetim Kurulları, Verona Barosu, Vicenza Barosu Yönetim Kurulları ile İtalya Barolar Birliği İnsan Hakları Komisyonu destek ve dayanışmalarını fotoğrafları ile duyurdu.

Brescia Barosu, Catanzaro Barosu, Lagonegro Barosu, Firenze Barosu, Mantova Barosu, Oristano Barosu, Modena Barosu,  Padova Barosu, Napoli Barosu, Perugia Barosu ve 6 baronun birleşiminden oluşan Puglia Bölgesel Barosu, Ravenna Barosu, Rovereta Barosu, Sicilya Bölgesel Baro Birliği, Trento Barosu, Trevisio Barosu, Sardunya Bölgesel Barosu ve Verona Barosu da yazılı açıklama ile Ebru ve Aytaç şahsında Türkiye’de tutuklu olan tüm avukatların serbest bırakılması için çağrı yaptı.

Ayrıca, İtalya'dan avukatlar bireysel olarak mesaj ve videolar yayımladılar. Türkiyeli avukatlarla dayanışma faaliyetleri nedeniyle Türkiye'ye girişi engellenen Barbara Spinelli video ve fotoğrafla Ebru ve Aytaç'ın özgürlüğünü talep etti. İtalya'da avukat olan Cesare Antetomaso, Stefano Chinotti, Guiseppe Spada ve Guiseppe Alibrandi, Ebru ve Aytaç şahsında dayanışma dileklerini ileterek tüm tutsak avukatların serbest bırakılmaları çağrısında bulundu.

İtalyan Demokratik Kitle ve Hukuk Örgütleri de destek açıklamalarını paylaştı. AIGA (İtalyan Genç Avukatlar Birliği) yazılı açıklamayla Ebru ve Aytaç şahsında tüm tutuklu avukatların serbest bırakılması için çağrı yaptı. Adesione Rete Lenford dayanışma dileklerini ileterek yazılı açıklama yaptı. İnsan hakları örgütü UFTDU ve Pisa Criminal Chamber, dayanışma dileklerini ileterek yazılı açıklamayla Ebru ve Aytaç şahsında tüm tutuklu avukatların serbest bırakılması için çağrı yaptı.