İllerde 1 Mayıs coşkusu

İşçi sınıfının uluslararası bir, dayanışma ve mücadele günü 1 Mayıs illerde yapılan mitinglerle kutlandı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 01 Mayıs 2022
  • 18:55

Adana

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) 4'üncü Bölge Temsilciliği, 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü dolasıyla Arif Nihat Asya Bayrak Parkı'nda basın açıklaması yaptı. 

Edirne

Edirne'de Ayşekadın'da saat: 11.00'de toplanan sendikalar, Saraçlar Meydanı'na yürüdü. 2 bin kişinin katıldığı mitinge Türk-İş'e bağlı Tez-Koop-İş, Teksif, Tes-İş, DİSK'e bağlı Genel-İş üyesi Edirne Belediyesi İşçileri, Emekli Sen ile birlikte KESK ve Birleşik Kamu-İş'e bağlı sendikalar, TMMOB ve siyasi partiler katıldı.

Kırklareli-Lüleburgaz

Kırklareli'nin sanayi havzası Lüleburgaz'da 5 bin kadar işçi ve emekçi saat:11.00'de eski hükümet binası önünde toplandı. Petrol-İş, Kristal-İş, Genel-iş ve Eğitim Sen'in kitlesel katıldığı yürüyüş Kongre Meydanı'na kadar sürdü. Burada Lüleburgaz Emek Platformu temsilcilerinin yaptığı konuşmalar ve müzik dinletisi yapıldı.

Artvin-Hopa

Hopa'da Eğitim Sen, SES, Tüm Bel-Sen, Belediye İş, Tüm Emekli Sen, Umut-Sen, CHP, SOL Parti, EMEP, ESP, HDP, TİP ve Halkevleri'nin katılım gösterdiği 1 Mayıs mitingi için saat: 12.30’da çay fabrikası önünde toplanmayla başladı.

Metin Lokumcu Meydanı'nda yapılan mitingde saygı duruşundan sonra konuşmalar yapıldı. Konuşmalarda hayat pahalılığına, zamlara, savaşa, yoksulluğa, çaydaki kota ve kontenjana, ÇAYKUR'un özelleştirilmesine karşı vurgular yapıldı.

Eskişehir

Eskişehir'de 1 Mayıs kutlamaları DİSK, KESK, TMMOB ve TTB'nin çağrısıyla Odunpazarı Meydanı'nda gerçekleşti. Binlerce emekçinin katıldığı 1 Mayıs kutlamasında yoksulluğa ve hükümetin ekonomik politikalarına tepki gösterildi. Mitingde sık sık "Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz!” sloganı atıldı.

Samsun

Samsun'da emekçiler, 1 Mayıs'ı kutlamak için Shell Kavşağı’nda toplandılar. Yaklaşık 3 bin kişi, Cumhuriyet Caddesi boyunca Cumhuriyet Meydanı'na kadar coşkulu sloganlarla yürüdü. Zamlar, Gezi Davası'nda verilen cezalar, işsizlik, yoksulluk ve siyasi baskılara karşı talepler ön plana çıktı.

Ordu

Ordu’da Köprübaşı Ceren Özdemir Meydanı'nda toplanan kitle Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Yürüyüşe KESK, Eğitim İş, ADD, Ordu Çevre Derneği, Ordu Kadın Platformu, KHK Platformu, Halkevleri, CHP, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi, SYKP, Sol Parti, Emek Partisi katıldı.

Çorum

Çorum’da saat 13.00’te Pirbaba Parkı’nda toplanılarak miting alanı olan Saat Kulesi’ne yüründü. Mitingde DİSK adına konuşan Hikmet Aydın, “Bu düzen böyle gitmez, birlikte değiştireceğiz” diyerek, ekonomik kriz, işsizlik, zamlar, pandemi, borçlanma derken ülkede insanca yaşamak bir yana hayatta kalmanın bile zorlaştığını dile getirdi.

KESK Dönem Sözcüsü Ali Ekber Beyaz, Birleşik Kamu-İş İl Başkanı Selim Bozkurt ve Birleşik Metal-İş Sendikası Temsilcisi Abdurrahim Birin’in konuşmalarının ardından Grup Günebakan’ın şarkıları eşliğinde halaylar çekildikten sonra miting sona erdi.

Kaynak: Evrensel