HDP’ye saldırıya dönük tepkiler sürüyor

HDP'nin Yüreğir İlçe binasına yönelik faşist saldırı Dersim, İzmir ve Antalya'da protesto edildi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 18 Şubat 2022
  • 18:15

HDP'nin Yüreğir İlçe binasına yönelik faşist saldırı Dersim, İzmir ve Antalya'da protesto edildi.

Dersim'de Sanat Sokağında yapılan eylemde, AKP-MHP iktidarının HDP'yi hedef göstermesinin saldırılara zemin hazırladığı belirtildi. Açıklamada konuşan HDP Dersim İl Eşbaşkanı Nazlı Çelik Öz, Kobanê ve kapatma davaları, gözaltı ve tutuklama saldırıları, İzmir'de Deniz Poyraz'ın katledilmesi, İstanbul Bahçelievler saldırısının ardından Adana Yüreğir ilçe binasına yönelik saldırı yaşandığını hatırlattı.

HDP'nin demokrasi mücadelesini sürdürmeye devam edeceğini kaydeden Öz şunları vurguladı:

“Hiçbir saldırı karşısında diz çökmeyeceğimizi, demokrasi mücadelesini daha da büyüteceğimizi belirtiyor saldırıyı bir kez daha lanetliyoruz”

“Cesaret faşizmin en büyük panzehiridir”

HDP Antalya İl Örgütü de Attalos Meydanı'nda eylem yaptı. Eylemde konuşan HDP Antalya İl Eşbakanı Muhsin Taşar, iktidar blokunun HDP'ye karşı düşmanlığını her alanda gösterdiğini söyledi. Parti binalarının önüne mobil karakollar kurulduğunu belirten Taşar şunları ifade etti:

“Yargının gözlerini ve kulaklarını kapattığı, medyanın ve bürokrasinin suç ortaklıkları kurduğu, mafya-siyaset-devlet üçgeninin yeni versiyonlarının hayata geçirildiği, iktidar blokunun suç işlemeyi teşvik ettiği bu ortamda, demokratik ve özgür bir geleceği ancak bir araya gelerek inşa edebiliriz.”

Karanlığı aydınlığa çıkarmanın yolunun cesaret olduğunu vurgulayan Taşar, “Cesaret faşizmin en büyük panzehiridir” dedi, demokratik siyaset ve onurlu barış mücadelesini sürdüreceklerini vurguladı.

HDP’ye saldırı İzmir’de protesto edildi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü, HDP Yüreğir İlçe Örgütü'ne yönelik faşist saldırıya karşı Alsancak'ta eylem yaptı. Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde yapılan eylemde basın açıklamasını okuyan HDP İzmir İl Eşbaşkanı Vedat Çınar Altan iktidarın HDP'yi hedef göstermesi sonucu saldırıların devam ettiğini belirtti.

Saldırıların iktidarın düşman siyasetinden bağımsız olmadığının altını çizen Altan, Deniz Poyraz'ın katili tetikçi Onur Gencer'in arkasındaki örgütlü güce dikkat çekti. Altan “Bizler, Deniz Poyraz'ın yoldaşları olarak buradan bir kez daha uyarıyoruz; partimiz HDP, ne düşmanlık ikliminden rol çıkaranlara, ne de bilinçli bir şekilde organize edilen örgütlü çete sürülerine pabuç bırakacak bir parti değildir” dedi. Tüm demokrasi güçlerine saldırılara karşı HDP ile yan yana durma ve birlikte mücadele etme çağrısı yapan Altan, faşizme karşı halkların eşitlik mücadelesini yükseltmeye devam edeceklerini ve mutlaka kazanacaklarını vurguladı.