HDP’den saldırılara rağmen açıklama

HDP Şişhane’de polis saldırısına rağmen açıklama gerçekleştirdi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 26 Haziran 2021
  • 19:55

HDP’nin kapatılma davasını, TSK’nın saldırılarını, Deniz Poyraz’ın öldürülmesini ve Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi protesto etmek için Galatasaray’dan Şişhane’ye yürüyen HDP’liler, polisler tarafından engellenince açıklama yaptı.

Halkların Demokratik Partisi(HDP) İstanbul İl Örgütü’nün çağrısı ile Şişhane’de yapılmak istenilen açıklamanın sonunda polis saldırdı.

Galatasaray’dan Şişhane Meydanı’na yürüyen HDP’lilere polis izin vermedi. “Baskılar bizi yıldıramaz”, “Direne direne kazanacağız” sloganlarının atıldığı eylemde yürüyüşe devam etmek isteyen kitleye polis barikat kurdu. Burada HDP adına açıklamayı Elif Bulut yaptı.

“Hakları gasp edilen herkes için buradayız. İnanmış ve birlikte mucadele eden bir halkın önüne kimse duramaz. 1 Temmuz’da da Taksim Tüneldeyiz.”

Bulut’un ardından Erdal Avcı söz aldı ve tutsaklara yönelik tecritten bahsederek şunları ifade etti:

“Bu tecrit politikasının sonucu HDP’yi kapatma, Deniz Poyraz’ın katledilmesi ve tüm demokrasi güçlerine dönük katliam tehditleridir. HDP kapatma ve kobane davası ve en son deniz poyrazin katledilmesi devletin demokratik kirt siyasetine bakışını göstermektedir. Iktidar Kurt sorunu üzerinden tüm toplumu etkisi altına almaya çalışıyor.”

Grup Başkan Vekili Saruhan Oluç bir konuşma yaptı, barış sürecini hatırlatarak şunları dedi:

“Ağır saldırı ve baskı koşullarında bir araya geldik. Demokratik siyaset konusunda ne kadar kararlı olduğumuzu göstermek için buradayız. Hiçbir saldırıda teslim olmadık olmayacağız.”

Açıklamaların ardından ara sokaklarda polis saldırısı devam etti. Plastik mermi ve gaz bombaları ile saldıran polis bir kişiyi gözaltına aldı. Eylem boyunca “HDP umuttur, umut dimdik atakta”, “Deniz Poyraz ölümsüzdür”, “HDP halktır”, “Jin, jiyan azadi”, “Siyasi tutsaklar serbest bırakılsın” sloganları atıldı.

Kızıl Bayrak / İstanbul