"Hasta tutsaklar serbest bırakılsın!"

TDİ ATK önünde açıklama yaptı ve "İnfaz yakmalara son- hasta tutsaklar serbest bırakılsın!" dedi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 19 Kasım 2021
  • 15:55

Tutsaklarla Dayanışma İnisiyatifi (TDİ) açıklama yaptı ve “İnfaz yakmalara son! Hasta tutsaklar serbest bırakılsın” dedi. 19 Aralık’a dek sürdüreceği kampanyanın ikinci eylemini İstanbul Yenibosna’da bulunan Adli Tıp Kurumu (ATK) önünde gerçekleştirdi ve eylemde açıklamayı Erhan Çıta okudu. Hapishanelerde hak ihlallerinin arttığını, S Tipi hapishanelerle tecridin daha derinleştirildiğini belirten Çıta hasta tutsakları tedavileri engellenerek ve serbest bırakılmayarak Nebi İlhan, İsa Gültekin, Hayrettin Yılmaz, Sıtkı Pektaş, Mehmet Ali Çelebi gibi ölümlerinin hazırlanıldığını ifade etti.

Çıta devamında şunları söyledi:

“Biz tutsak yakını ve aileleri olarak, hasta tutsakların durumuna dikkat çekmek için burada toplandık. Tutsaklarla Dayanışma İnisiyatifi olarak 19 Aralık’a kadar her an ve alanda ‘İnfaz yakmalara son!’,’Hasta tutsaklar serbest bırakılsın!’ diyeceğimizi buradan bir kez daha haykırıyoruz.

Ve tutsak aileleri, yakınları, yoldaşları olarak bir kez daha söylüyoruz: Tutsakların tecrit duvarlarının arkasına gömülmesine ve tüm yaşamın hücreleştirilmesine izin vermeyeceğiz! Hapishanelerdeki baskı, saldırı ve işkenceye karşı toplumun her kesimini içerideki tutsakların dışarıdaki sesi olmaya, mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz.

Devrimci mücadelenin sürdüğü hapishanelerde bir irade savaşı veriliyor. Egemenler devrimci iradeyi kırmak, halkı sindirip korkutmak, yalnızlaştırmak için tüm araçlarıyla saldırıyor. Dört duvar arasında bilincinden ve bedeninden başka silahı olmayan politik tutsaklar hapishanelerde direnmekten vazgeçmiyor.”

Çıta’nın ardından HDP milletvekili MusaPiroğlu konuşma gerçekleştirdi ve şunları söyledi:

"Bilsinler ki hapishanelerden gelen her kötü haberin sorumlusu bu iki kurumdur. Hapishanelerde yaşanan her ölüm cinayettir ve bu cinayete yol açanlar, bu cinayeti işleyenler, cinayetin azmettiricileri hepsi halkın huzurunda hesap verecektir. Hiç kimse ama hiç kimse yaptıklarının yanına kalacağını sanmasın."

HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu’nun konuşmasın ardında eylem sloganlarla bitirildi.