“Geçinemiyoruz, isyandayız”

Tüm Emekliler Sendikası, "Geçinemiyoruz, İsyandayız" sloganı ile birçok ilde açıklama yaparak “emeklilere insanca yaşam sağlayacak bir ücret verilmesini” istedi ve ek zam talep etti.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 01 Nisan 2021
  • 15:20

Tüm Emekliler Sendikası ek zam talebiyle birçok ilde açıklama yaptı.

İstanbul’da yapılan basın açıklamasında yapılan zamma ilişkin şunlar söylendi:

"SGK emeklilerine verilen yüzde 8,37 oranındaki zam bir ay içinde eridi. Bağ-Kur emeklilerinin durumu daha da kötü. 65 yaş üzerine getirilen yasaklar, tüm emeklileri çileden çıkardı. Temel tüketim maddelerine yapılan zamlar, yüzde 40’larla, yüzde 50’lerle üzerimize üzerimize geliyor. Çarşı, pazar çıkılacak gibi değil. Yılbaşında verilen zamma göre, 8-10 kat tasarruf yapmamız gerekiyor. Neden hep bizler, emekliler, emekçiler tasarruf yapıyor? Bu ülkenin tüm değerlerini biz yaratıyoruz.”

Emekliler açlık sınırında yaşamaya mahkum edilirken iktidar ve yandaşlarının zenginlik ve israf içinde olduğu vurgulanan açıklamada “Artık bıçak kemikte, örgütlenmekten başka çaremiz yok. Tasarruf değil, Ek zam istiyoruz” denildi.
Bursa Tüm Emekli Sen Yenişehir Şubesi basın açıklamasında ek zam, belediyeden sosyal dayanışma ve kültür evi talepleri sıralanarak ve “insanca yaşamak istiyoruz” denildi.

Fethiye'de Özer Olgun Kültür Merkezi önünde açıklama yapıldı. Eylemde konuşan Ali Aldan, “Bu kriz tüm toplumu, özellikle de emeğiyle geçinen, işçi, memur, küçük üretici, esnaf ve emeklileri derinden etkileyen, iktidarın yönetememe krizidir. Biz emeklilerin içinde yer aldığı özellikle yaşlı gruplar salgın koşullarında hizmetlere ulaşmakta sorunlar yaşadık ve daha çok etkilendik” diyerek haklarını talep etti.

Antalya'da ise eylem Attalos Heykeli önünde yapıldı.Eylemde Tüm Emekliler Sendikası Antalya Şubesi Başkanı Mustafa Ayar konuştu.

Ayar konuşmasında “AKP iktidarı bize yastık altındaki birikimlerimizi getirmemizi istiyor. Emeklilerin yastık altındaki birikimlerini getirdik. İşte yastık altındaki birikimlerimiz: Elektrik faturaları, su faturaları, doğalgaz faturaları, telefon ve internet faturaları, haciz bildirimleri, kredi kart borçları, çocuklarımızın öğrenim kredi borçları, evlerimizdeki işsiz gençlerimiz, çocuklarımıza ve torunlarımıza harçlık dahi verememenin utancı. Bizim birikimlerimiz bunlar. Bunları getirdik. Alın tepe tepe kullanın” ifadelerini kullandı.

Mersin, Antakya, Giresun, Artvin'de de Tüm Emekliler Sendikası ek zam talebiyle açıklamalar yaptı.