Mor Dayanışma, ekonomik kriz ve hayat pahalılığına ilişkin Antakya, İstanbul ve İzmir’de eylem yaptı. İstanbul’da Kadıköy’de eylem yapılırken İzmir Alsancak'ta açıklama yapıldı. Üç kentte yapılan eylemlerde “Ekonomi değil zamlar uçuşta, geçinemiyoruz” pankartı açıldı. Eylemlerde “Eşit, güvenceli iş, insanca yaşam istiyoruz", "Cengiz, Kolin, Limak, Kalyon ve Manyok zenginleşirken biz geçinemiyoruz", "Temel ihtiyaçlarımızı karşılayamıyoruz" dövizleri taşındı.
Mor Dayanışma adına yapılan açıklamada şunlar ifade edildi:
“Pandemiyi fırsata çevirip kadınların emeğini değersizleştirenlere, hayatlarımızı virüs ve ağır çalışma koşullarıyla tehlikeye sokanlara, ev işlerini, bakım işlerini, çocukların eğitimini her zamankinden daha çok kadınların üzerine yükleyenlere, Evleri bizler için bir kapan haline getirenlere, Kıdem tazminatımıza, güvenceli çalışma hakkımıza göz dikenlere isyan ediyoruz”
İstanbul, Ankara, İzmir gibi kentlerde geçen yıla oranla kiralara yüzde 52 zam geldiğini belirterek şunlar söylendi:
“Son 3 senede konutlarda kullanılan elektriğe yüzde 122 zam, temel gıdalara yüzde 79, her ay kullanmak zorunda olduğumuz hijyenik ped ve tampon gibi ürünlerde yüzde 18 KDV alınıyor. Ocak ve Temmuz arasında doğalgaza yüzde 17 zam yapıldı. 4 kişilik evde aylık gıda harcaması 2 bin 926 TL tutarken, asgari ücret 2 bin 825 TL'dir.”
Kadın işsizlik oranı: Yüzde 40
Cengiz, Limak, Kolin, Makyolu gibi şirketlerin vergi borcunun silindiği hatırlatılan açıklamada, işçi ve emekçilerden alınan vergilere dikkat çekildi ve şunlar belirtildi:
“Faturaları, okul harç ve aidatlarını, market kasasında temel ihtiyaçlarımızı, barınacağımız evin kirasını ödeyemiyoruz. Kadın işsizlik oranı yüzde 40'a yükselmiş, geleceğinden ümitsiz kadınların oranı yüzde 171 artmış. Bu ülkedeki işsizlik kadınlar yüzünden, onlar çalışmasa işsizlik olmaz demeye utanmıyorsunuz. Yalanlara karnımız tok ama milyonlarca kadın açlık sınırında, işsiz, güvencesiz. 'Çocuklarım aç, işsizim' diyenler ise ya hain ya terörist ilan ediliyor.”
Açıklamada kadınlara örgütlenme çağrısı yapıldı ve krizin faturasını, krizi yaratanların ödemesi gerektiği söylendi.