Emekli-Sen'den Trakya ve İzmir'de eylem

Emekli-Sen üyeleri Trakya'da ve İzmir'de basın açıklamaları yaparak Emekli-Sen'in kapatılma kararını protesto etti.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 06 Kasım 2020
  • 20:21

Kırklareli, Lüleburgaz, Babaeski ve Edirne Şubelerinden oluşan Emekli-Sen Trakya Bölgesi Şubeleri, Lüleburgaz'da basın açıklaması yaparak Emekli-Sen'in kapatılması kararını protesto etti. 

"Özgürlük ve demokrasi mücadelesinden emekli olunamaz" yazılı pankartın açıldığı eylemde "Emekli-Sen kapatılamaz!", "Kıdeme uzanan eller kırılsın!", "Sefalete teslim olmayacağız!", "Emekliyiz, haklıyız, kazanacağız!" sloganları atıldı.

Okunan basın metninde, bağımsızlığını çoktan yitirmiş yargı sisteminin Emekli-Sen’i kapatarak emeklilerin sesini boğmak istediği vurgulandı ve "Emekliliğin önüne bir engel daha çıkaranlar, kıdem ve ihbar tazminatı başta olmak üzere tüm sosyal güvenlik haklarımızın elimizden alınması için torba torba sömürü paketi çıkaranlar bilsinler: Haklarımızı gasp ettirmeyeceğiz" dendi.

Açıklamada, İzmir depreminde gözlerini para ve kan bürümüş muktedirlerin ve iktidarın sorumlu olduğunun net olarak görüldüğü belirtildi. "Bir kez daha söylüyoruz: Sendikamızın kapatılma kararı çağ dışı bir zihniyetin; tarifi imkansız bir korkunun ürünüdür" denilen açıklamada Emekliler Sendikası'nın susturulamayacağı vurgulandı.

Aliağa ve Buca Emekli-Sen’den kapatma kararına karşı eylem

Emekli-Sen İzmir'de de 6 Kasım günü saat 12.30'da Aliağa Demokrasi Meydanı ve saat 14.00'de Buca Şirinyer Migros önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Buca Emekli Sen eylemine Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası, Aliağa'da yapılan açıklamaya ise Ege İşçi Birliği katılarak destek verdi. Gerçekleştirilen basın açıklamalarından önce İzmir depreminde hayatını kaybedenler adına saygı duruşu yapıldı. Ardından basın açıklamasına geçildi. Emekli-Sen adına yapılan açıklamada, “Emekli-Sen 13 milyon emekliyi temsil etmektedir. İktidarın türlü  oyunları doğrultusunda sendikamız kapatılmak istenmektedir” dendi.

Açıklamanın devamında şunlar ifade edildi:

“Sendikamız kapatılarak bizim mücadelemizi engellemeye, 13 milyon emeklinin sesini kısmaya çalışıyorlar. Sendikamız Avrupa Emekliler, İhtiyarlar ve Yaşlılar Federasyonu üyesidir. DİSK Emekli Sen’in, işçi sınıfı hareketi içinde ve insanlığın kurtuluşu mücadelesinde önemli yer tuttuğunun bilinciyle mücadelemizi sürdürmekteyiz. Sendikamızı kapatma kararı ile bizleri bu mücadeleden vazgeçireceğini düşünenler yanılmaktadır. Bizleri bu mücadeleden hiçbir zorluk ve baskı alı koyamaz”

Açıklamaların devamında, emeklilerin örgütlenmesinin engellenmeye çalışıldığı belirtildi ve "Disk Emekli-Sen olarak sendikalı mücadelemizi engelleyemeyecekler, bunun için elimizden gelen her şeyi yapacağız" denilerek basın açıklaması sonlandırıldı.

Aliağa’daki eylemde çeşitli sendikalara üye olan işçiler söz aldı ve  deprem, pandemi, torba yasa ve Aliağa'da son dönemde artan iş cinayetlerine dair konuşmalar yaptı.

Kızıl Bayrak / Trakya - İzmir