Ege Çelik işçisi: Narinler ölmesin!

Narin'i katleden kapitalist sermaye devletinin ta kendisidir. Milyonları eğitim, kültür, ulaşım, sağlık, sosyal yaşam hakkından mahrum edip kendileri çalışmadan yaşayan kapitalistlerdir gerçek katil.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 10 Eylül 2024
  • 13:30

Ege İşçi Birliği’ne ulaşan bir Ege Çelik işçisi Narin Güran’ın katledilmesine tepki göstererek “Yeni Narin'ler olmamasını istiyorsak sosyalizm mücadelesini büyütmeli bir avuç tekelin düzenini yıkmalı gericiliği besleyen her olguyu tarihin çöplüğüne atmalıyız” dedi.

EİB’in sosyal medya hesabında yer alan paylaşım şu şekilde:

“Ege Çelik işçisinden…
Narin'i katleden kapitalist sermaye devletinin ta kendisidir. Milyonları eğitim, kültür, ulaşım, sağlık, sosyal yaşam hakkından mahrum edip kendileri çalışmadan yaşayan kapitalistlerdir gerçek katil.
Neden mi?
21.nci yüzyılda bir köyde bir çocuk bedenine kıyılıyor ve anne baba dahil bütün köy susuyorsa, ülkedeki politikacılar kendi çıkarlarına ve gerici politikalarına değiyor diye üstünü kapatmaya çalışıyorsa. Bu durum tek başına Narin değil ya da bu köy değil bu durum toplumsal bir durumdur ve çözümü yine burada aranmalıdır.
Narin tek değil ki.
Ensar Vakfı vakası ve aklanması hala hafızalarda.
Akit yazarı 77 yaşındaki Hüseyin Üzmez 12 yaşında bir kızla basıldı bu adam içerde yatmasın diye özel yasa çıkarıldı.
Küçüğün rızası var denirken küçüğü bu rızaya iten toplumsal koşullar hep göz ardı edildi.
Şimdi bakın bu olaylara Narin'in katillerini üreten bu eşitsiz düzende sizce idam çözüm mü ya da tek başına bütün köyün tutuklanması çözüm mü?
Hayır değil çünkü bu düzen bu eşitsizlik içinde sürekli katil, tecavüzcü, cani üretecektir.
Çözüm kapitalist sermaye devletinin milyonları sefalete iten eşitsiz koşulları yaratan düzenini değiştirmektedir.
Bu görev işçi ve emekçilerin görevidir.
Tornadaki işçi başını kaldır, döküm yapan işçi başını kaldır, inşaatta Demir saran işçi başını kaldır, tekstilde çalışan kardeşim başını kaldır.
Yeni Narin'ler olmamasını istiyorsak sosyalizm mücadelesini büyütmeli bir avuç tekelin düzenini yıkmalı gericiliği besleyen her olguyu tarihin çöplüğüne atmalıyız.”